donderdag, juni 13, 2024
Home Geen categorie Waarom Alpha Audio?

Waarom Alpha Audio?

0
Waarom Alpha Audio?

Dat hifi geen bevlieging meer is, mag ik na meer dan vijftien jaar prutsen, uitproberen en bovenal genieten, wel stellen. En Alpha Audio is het bewijs…


Alpha-audio is eigenlijk de opvolger van audiofreak.nl. Een website die ik in 2002 heb opgezet, maar vanwege de niet langer dekkende in 2004 heb omgedoopt tot Alpha Audio.

Hart voor audio

De recensies, achtergrondartikelen en andere inhoud, schrijf ik – en sinds ongeveer 2010 met een prachtig team van auteurs – op onafhankelijke en veelal zelfs vrijwillige basis. Dat heeft als voordeel dat Alpha Audio als één van de weinige hifi-titels compleet onafhankelijk kan blijven. Wij hebben geen redactionele verplichtingen naar adverteerders of importeurs. En dat houden we ook zo. Bij Alpha Audio schrijven we een geweldig product de hemel in en een slecht product komt gewoon slecht uit de test. Zo simpel is het.

Het gaat bij ons om de lezers: niet de commercie of belangen achter een bepaald product of een bepaalde partij.

Community

Deze onafhankelijke positie is een grote kracht van Alpha Audio. Net als de groeiende community waar wij bijzonder trots op zijn. Het is een community die overduidelijk de passie van hifi en muziek deelt.

De positie en achterban van Alpha Audio is alleen maar mogelijk geweest omdat Alpha Audio uit passie is geboren en grotendeels gedragen wordt door liefhebbers. Liefhebbers die graag hun mening en kennis willen delen.

Doel: passie overdragen

Wat Alpha Audio wil, is de passie voor hifi en muziek overbrengen. En daar bij willen we ook graag aantonen dat het meer is dan techniek. Dat het bij audio gaat om het personaliseren, zoeken naar jouw geluid. Jouw kleur die de gevoelige snaar weet te raken. En die kleur / dat geluid is voor iedereen anders… Dat is de belangrijkste les die je kan leren als liefhebber.

Ik hoop dat Alpha Audio liefhebbers kan informeren en enthousiasmeren. Dat de website inzicht kan bieden in de hifi-wereld op andere wijze. Op ongekleurde, objectieve wijze. Dat het de passie voor muziek en mooie, muzikale apparatuur kan overdragen. En wellicht een waakvlammetje kan doen oplaaien.

 

Jaap Veenstra, Alpha-Audio.nl

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.