Eerste Arcam blu-ray speler

0
De AVR-500 en BDP100

Jawel! Arcam waagt zich ook in het diepe. Het moest er ook wel van komen. De BDP100 is de eerste Arcam blu-ray speler. Volgens Arcam is het natuurlijk veel meer dan een Blu-ray speler alleen. Hij kan ook bijzonder goed cd’s spelen en dvd’s scalen naar 1080p. Kortom: het ideale alles-in-één apparaat.

De AVR-500 en BDP100

Hieronder treft u het bericht van Audiac aan, de importeur van Arcam

Als het gaat om apparatuur die zowel beeld als geluid perfect kan weergeven, heeft Arcam een naam op te houden: de eerste Arcam dvd-speler, zo?n tien jaar geleden, deed het allebei met verve, tot grote verrassing van de markt.

Dat de tijd rijp was voor een herhaling van dit huzarenstukje, leek duidelijk. Dat Arcam daarbij niet over één nacht ijs zou gaan, was al even helder. En natuurlijk is het resultaat ernaar. Met de BPD100 introduceert Arcam een uitmuntende blurayspeler die zich probleemloos met audiofiele cd-spelers kan meten. Het is ze dus weer gelukt, kunnen we met zekerheid stellen.

De videoprestaties van de BPD100 zijn voor een belangrijk deel te danken aan het uiterst korte en directe signaalpad van het videosignaal, dat bijna rechtstreeks van de disc naar de hoogwaardige uitgangen loopt. Belangrijk element voor de audiokwaliteit van de BPD100 is de Wolfson Audio 8741 dac, een absolute leider in z?n klassement. Vanzelfsprekend is ook de voeding geheel op de dubbele toepassing van de BPD100 ontworpen.

Om RF-interferentie op de signaalpaden optimaal te onderdrukken, zet Arcam de unieke, in eigen huis ontwikkelde, Mask of Silence-technologie in. De kap van de behuizing wordt op kritische plaatsen gedempt om de gevoelige elektronica voor microfonische trillingen te behoeden. Ook is Arcam erin geslaagd om ook bluraydiscs opvallend snel te laten starten. Daarmee combineert de BPD100 topkwaliteit met gebruiksvriendelijkheid!

De BPD100 is er in zwart en zilver, beide met een adviesverkoopprijs van 1498,- euro.