maandag, juni 24, 2024
Home Geen categorie Crestron maakt einde aan kabels

Crestron maakt einde aan kabels

0
Crestron maakt einde aan kabels
De nieuwe Sonnex Digital Audio Transport van Crestron.

ISE NIEUWS  – Crestrons nieuwe Sonnex Digital Audio Transport is grondig aangepakt. Werkte het oude systeem nog met ‘ouderwetse’ interlinks voor verschillende bronnen, of verschillende zones. De nieuwe versie ‘pompt’ gewoon acht kanalen of ruimtes door één CAT-kabel.

De nieuwe Sonnex Digital Audio Transport van Crestron.

Crestron is er trots op: het nieuwe systeem maakt een einde aan de kabelbende die tot voor kort nodig was voor het realiseren van een uitgebreid multi-room systeem. Nu kan alles via CAT-kabels. En dat heeft als voordeel dat er veel minder geboord, gefreesd of gehakt moet worden. Gewoon één CAT-kabel trekken en koppelen aan een eindversterker die in de ruimte zelf staat. Voordeel is dus allereerst minder kabels, maar ook een digitaal transport waarbij veel minder verloren gaat. Super dus. Wij vragen ons wel af hoe het met bijvoorbeeld jitter zit. Crestron meldt dat dit goed aangepakt is. De prijzen van deze apparaten weten we helaas (nog) niet. Het ligt ook enorm aan de configuratie, want het systeem is modulair en kan dus helemaal op maat gemaakt worden.

Nieuwe App!
Wat overigens ook nieuw is, is de interface van Crestrons bedieningsconsole. Versie 2 is van de grond af aan opnieuw opgebouwd en draait nu grotendeels ‘in the cloud’, zoals dat hip heet. Het wil zeggen dat het besturingssysteem continu verbinding houdt met servers van Crestron om bijvoorbeeld updates te downloaden. Wat ook nu mogelijk is, is direct de status opvragen van uw systeem thuis. Brandt er nog een lampje of een kachel, dan kunt u die ook direct uitzetten. Makkelijk toch? Natuurlijk is de app nu ook voor iPod, iPhone, iPad en – godzijdank – Android te downloaden (april klaar). Crestron is ook bezig met een Blackberry-versie bezig. Puik werk hoor!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.