donderdag, juni 13, 2024
Home Geen categorie Musical Fidelity V-Link

Musical Fidelity V-Link

4
Musical Fidelity V-Link
De link met de M2Tech HiFace is wel behoorlijk duidelijk... we kunnen het mis hebben natuurlijk.

NIEUWS – De pc gebruiken als bron van muziek, foto’s en video wordt steeds populairder. Ook hifi-liefhebbers spelen steeds meer vanaf de pc. Dat gaat prima, zoals u ook op Alpha Audio kunt lezen. Mede vanwege de populariteit stappen steeds meer hifi-merken in het bootje van netwerk-audio en pc-audio. Ook Musical Fidelity doet mee. De V-Dac is één van de populairdere producten. Nu komt het met de V-Link.

De link met de M2Tech HiFace is wel behoorlijk duidelijk... we kunnen het mis hebben natuurlijk.

De V-link is een usb naar spdif converter. En volgens MF niet zomaar één. Deze is volledig jittervrij door asynchroon datatransport. Oftewel: de muziekdata wordt over de interface gepompt en wordt pas in de V-Link omgezet naar muziek, zodat er niets mis kan gaan met het datatransport als de pc te druk is met andere zaken. Uiteindelijk zal de V-link het signaal via een coaxiale of optische uitgang digitaal uitsturen. Kennen we dit niet al als de M2Tech HiFace? Ja… wij wel… Maar we kunnen het mis hebben.

Hieronder treft u het persbericht van Viertron:

Meer en meer mensen gebruiken de computer voor het opslaan van muziek. Deze digitale revolutie is ook voor de audiofiele luisteraar niet onbelangrijk. Echter tot op heden zijn er nog niet veel betaalbare oplossingen om echt op High-End nivo van muziek via de computer te genieten. Iedere schakel bij het weer tot leven wekken van muziek vanaf een computer is cruciaal en Musical Fidelity heeft de USB verbinding maar eens onder de loep genomen.

Audio over de USB naar buiten sturen is prima mogelijk, maar dan met allerlei bijeffecten zoals jitter en te lage datarate. De computer zal namelijk zelf bepalen in welke kwaliteit dit gebeurt op basis van zijn eigen beschikbare processor ruimte. Audiofiel gezien is dit verre van optimaal.

De V-Link maakt ook gebruik van de USB-poort maar dan anders. De informatie zal de computer niet verlaten als audio, maar als data. Dit noemen we een Asynchrone verbinding. Pas in de V-Link wordt de data met haar eigen precisieklok omgezet naar Audio en zijn de nadelige effecten van de computer volledig gepasseerd. De V-Link beschikt over zowel een coaxiale als optische uitgang. Afhankelijk van de aangeboden bronbestanden is een resolutie mogelijk tot maximaal 24 bit/ 96 kHz.

Musical Fidelity heeft de V-Link door Hi-Fi News laten testen op jitter en de uitkomst was dat de digitale uitgang volledig jitter vrij is?.. opmerkelijk.

De V-Link is in alle gevallen de beste schakel (of upgrade) tussen USB aansluiting van uw PC of MAC en de DAC. Iedere DAC heeft namelijk baat bij een schoon digitaal signaal!

Ook bij gebruik van de Musical Fidelity V-Dac of M1-Dac is de V-Link een upgrade om te overwegen.
De V-Link (24/96 kHz Asynchroon USB naar S/PDIF omzetter) zal vanaf begin maart beschikbaar zijn in de winkel en kost  ? 130,=

 

4 REACTIES

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.