Bose Companion 20 desktop luidspreker

0

NIEUWS – Bose heeft een nieuw luidspreker systeem ontwikkeld: de Companion 20 van ?249. Wellicht Interessant voor wie de pc voor meer gebruikt dan alleen e-mail, brieven tikken en wat internet.

De pc is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal apparaat. Het wordt gebruikt voor video, muziek, internet, server-diensten, opslag van foto’s en wellicht domotica-doeleinden. Bose springt in op de doelgroep die goed geluid wil uit een stilistisch vormgegeven luidspreker. De Companion 20 is een relatief kleine luidspreker met een afmeting van 8,9 bij 11,1 cm.

In de luidspreker zit één breedbandunit. Door een baspijp en een dsp in te bouwen maakt Bose – volgens hun – een breed frequentiebereik mogelijk én kan de Companion 20 een mooi groot stereobeeld neerzetten.

Hieronder treft u het persbericht aan:

?Miljoenen consumenten gebruiken computers vandaag de dag voor zowel werk als ontspanning,? zegt Lino Pucci, Computer Speaker Product Line Manager bij Bose. ?Het Companion 20-systeem is strak en onopvallend, maar zijn grootte doet geen afbreuk aan de geluidskwaliteit. Het product is ideaal voor iedereen die zijn of haar computer gebruikt om te luisteren naar muziek, spelen van games, bekijken van films of het maken van iTunes-afspeellijsten.

Het Companion 20-systeem is voorzien van een nieuwe driver en geavanceerde poort om muziek te reproduceren over het volledige frequentiebereik. In combinatie met exclusieve elektronica en versterking kunnen gebruikers de diepe lage tonen en het volume van de grotere systemen ervaren in een behuizing van 8,9 cm breed en 11,1 cm diep. Bose TrueSpace digitale signaalverwerking zorgt ervoor dat geluid ruimtelijk klinkt, en dat terwijl de speakers zo klein zijn. Ook als muziek zacht wordt afgespeeld, is veel detail hoorbaar.

De speakers worden geleverd met een kleine, ronde control pod waarmee gebruikers het volume kunnen aanpassen. Ook zit er op de control pod een koptelefoonaansluiting en extra poort om een externe audiobron toe te voegen, zodat iedereen bijvoorbeeld vanaf een iPhone, iPod of ander draagbaar apparaat muziek kan afspelen. Met de komst van de Companion 20-luidsprekers is Bose?s lijn van computer-luidsprekersystemen uitgebreid tot vijf systemen. Namelijk het uit twee luidsprekers bestaande Companion® 2-systeem, de uit drie luidsprekers bestaande  Companion® 3-systeem en het Companion® 5-systeem en de Computer MusicMonitor, Bose?s meest compacte 2-delige systeem.

Het Bose Companion 20 systeem kost ?249