Sony komt met nieuwe Walkman

0

NIEUWS – De Sony Walkman dood? Dacht het niet. Sony heeft vandaag een aantal nieuwe modellen geïntroduceerd. Sommigen hebben een bluetooth streaming mogelijkheid. Niet echt voor de audiofiel, maar het kán dus wel. Sony heeft in totaal vier series: de A-serie (high-end), de S-serie, de E-serie en de W-serie.

De vier nieuwe series zijn op vier doelgroepen gericht. De A-serie is voor de no-compromise consument. De Walkans (er zijn meer smaken binnen een serie) hebben een 2,8-inch touchscreen en beschikken over allerlei foefjes om het geluid te verbeteren.

De S-serie beschikt vermoedelijk ook over een touchscreen, maar dan kleiner: 2-inch. Daar is de prijs natuurlijk ook naar. Vervolgens zijn er nog de E-serie en de W-serie, waarbij de W-serie water en stofbestendig is.

De A-serie moet probleemloos kunnen omgaan met audio en video in diverse formaten. De accu gaat 23 uur mee als er muziek wordt gespeeld en 5 uur indien er film wordt gekeken. Voor de flac-liefhebbers: dat formaat zien we niet terug in de lijst van ondersteunde audiobestanden (FOEI SONY!). Wel mp3, wma en aac. Als het gaat om video: wmv9, mpeg4 en H.264 en AVC.

Prijzen:

De A-serie is verkrijgbaar vanaf 16o euro (tot 350 euro)
De S-serie is verkrijgbaar vanaf 130 euro (tot 150 euro)
De E-serie is te koop vanaf 80 euro (tot 100 euro)
De W-serie is te koop voor 70 euro.