Nieuweling bij Duevel – Duevel Planets

0

NIEUWS – Duevel: het Duitse luidsprekermerk, heeft een nieuweling in de familie: de Planets. De naam is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Wie de luidspreker ziet, weet direct waar deze kleine luidspreker zijn naam aan te danken heeft. 

De Planets zijn kleine vloerstaanders met een omnidirectionele afstraling. Dat is gerealiseerd door twee units (een 5″woofer en een 1″ hoorntweeter) naar boven te laten spelen en daar een bol boven te ‘hangen’. Deze twee ‘planeten’ zien er dus niet alleen waanzinnig mooi uit, maar hebben ook een functie. Dit in combinatie met een goed filter een een slimme kastconstructie moet een compleet en coherent plaatje leveren.

De Duevel Planets moet het segment aan de onderkant aanvullen. Het doel was een luidspreker te ontwikkelen die uitzonderlijk goed presteert voor het geld. (Dat probeert elk merk, toch??). De Planets zijn leverbaar in blauw, rood, geel, groen, donkergrijs, matzwart en matwit. Tegen meerprijs ook in hoogglans zwart, wit en zelfs chroom. Dat moet toch waanzinnig mooi zijn, nietwaar?

De prijs: 800 Pond, dus ongeveer 1000 euro per paar.