Nieuwe Sonos controller software ook voor Android tablets

0
Sonos android controller

NIEUWS – Het heeft even geduurd, maar hij is er: Sonos controller software voor Android tablets. Niet dat de oude app niet werkte op een tablet, maar echt optimaal was het niet. We hebben daarom maar nooit een ‘versus’ gedaan met de iPad app, omdat het gewoon geen strijd is. Met versie 3.6 van de Sonos-app moet ook de Android tablet lekker werken. 

Sonos android controllerBehalve een nieuwe controller, is er bij de nieuwe software – en bijbehorende firmware – ook ondersteuning voor aac+. Het maakt het rijtje codecs net weer even compleet. Tevens is de Spotify-app aangepast, zodat deze meer mogelijkheden biedt. Dat mocht ook wel zeg! Die app heeft 1,5 jaar stilgelegen.

Hieronder het persbericht van Sonos:

De gratis Sonos Controller for Android is nu zowel geschikt voor Android-tablets als Android-smartphones, waardoor gebruikers hun Sonos-systeem via elk gewenst Android-apparaat kunnen bedienen. Met Sonos is alle muziek ter wereld draadloos in elke kamer in huis af te spelen. De bediening is nu draadloos mogelijk op het grote scherm van Android-tablets met softwareversie 2.2 of hoger, waaronder de HTC Flyer, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab, Sony Tablet S en nog veel meer. Sonos Controller for Android biedt meer functies, bijvoorbeeld een alarm, beheer van de muziekbibliotheek en Twitter-ondersteuning voor Android-smartphones en Android-tablets. De controller is te downloaden in de Android Market.

?Deze update onderstreept onze continue focus op innovatie, zodat Sonos-gebruikers altijd de meest ultieme muziekervaring beleven, waar dan ook in huis?, zegt John MacFarlane, oprichter en CEO van Sonos.  ?Bediengemak, ongelimiteerde muziek en continue innovatie zijn kenmerken voor een hoogwaardige muziekbeleving thuis.?

Sonos introduceert met versie 3.6 ook Sonos Labs, een bètaomgeving waar gebruikers nieuwe muziekdiensten kunnen testen voordat ze officieel worden gelanceerd op Sonos-systemen. Sonos voegt regelmatig nieuwe diensten toe aan Sonos Labs. Ontwikkelaars van media- en muziekdiensten vinden meer informatie over het Sonos Labs-muziekpartnerschap op http://musicpartners.sonos.com.

De integratie van Spotify op Sonos is verbeterd in Sonos 3.6. Spotify-fans hebben nu toegang tot hun Spotify Inbox en kunnen muziek afspelen van de nieuwe releases en toptracks van Spotify.

Andere functies van Sonos 3.6 zijn onder andere:

?              ondersteuning voor AAC+-codec;

?              nieuwe talen: Deens en Noors.

Meer informatie over Sonos 3.6-software is te vinden op: www.sonos.com/support/software_updates.

Populairwetenschappelijk tijdschrift Quest schreef onlangs: ?Sonos is zó waanzinnig: in elke kamer verschillende draadloze muziek, internetradio, Spotify, Deezer, je eigen muziek van een harde schijf. En het werkt dan dus ook precies zoals je wilt dat het zou werken.?