AVM Inspiration C8 receiver

0

NIEUWS – Alles in één, maar dan wél goed. Dat is het doel geweest van AVM met de Inspiration C8 cd-receiver. Met talloze digitale ingangen, een cd-loopwerk, tuner en aardig wat vermogen, moet iedereen die een compact systeem zoekt wel blij zijn met de komst van de C8 receiver van AVM.

Bij systemen die alles in één behuizing proppen, worden altijd concessies gedaan. is het niet het aantal bronnen, dan is het wel vermogen of voedingsstabiliteit. AVM heeft getracht zo min mogelijk concessies te doen bij de Inspiration C8. De lijst met aansluitingen en bronnen is in ieder geval indrukwekkend: vier lijningangen, spdif, usb, cd-loopwerk, tuner, digitale uitgangen en twee keer 100 watt in 8 Ohm en 150 watt in 4 Ohm. En een dempingfactor van 400. Niet slecht voor een compacte alleskunner.

Hieronder het persbericht van distributeur:

Met de nieuwe generatie van de Inspiration C8 All-in-one receiver wordt een oude droom van een uiterst compact maar fantastisch klinkend high end systeem eindelijk werkelijkheid. Met adembenemende weergaveprestaties van het hoogste niveau verrast de C8 met een tot minimale afmetingen gereduceerd ontwerp. Voor de handgebouwde en perfect afgewerkte behuizing zijn zichtbare schroefjes en ontsierende opschriften taboe. Standaard wordt de C8 in aluminium zilver of zwart geleverd terwijl andere uitvoeringen op bestelling leverbaar zijn. Een fraai vormgegeven massief aluminium afstandbediening wordt altijd meegeleverd. Alle functies zijn intuïtief toegankelijk.

In technisch opzicht schittert de C8 door de talrijke mogelijkheden om andere componenten zowel digitaal als analoog aan te sluiten. Ook voelt de C8 zich prima thuis in een ?custom installation? (CI) omgeving.
De uitgangstrappen sturen grote luidsprekers, ook op hoge volumes, gemakkelijk aan. Voor de digitale signaalprocessing wordt ook ?cutting edge? technologie ingezet door toepassing van eigen AVM schakelingen: alle binnenkomende digitale signalen worden omgezet in 24bit/192kHz data en vanaf dat formaat bewerkt. Het PureCD slot-in loopwerk is verend gemonteerd en gevrijwaard van resonanties en andere invloeden van buitenaf.

Net als alle andere componenten van AVM wordt de C8 geheel met de hand gebouwd in Malsch/Duitsland. Het merendeel van de toeleveranciers komt uit de onmiddellijke omgeving. Om te garanderen dat de AVM apparatuur voldoet aan de hoge verwachtingen betreffende de betrouwbaarheid, wordt er tijdens verschillende fases in het productieproces uitvoerig en onder zware omstandigheden getest.
De C8 heeft een verkoopprijs van ?3490,-

Inspiration C8 in het kort:

?        High Power uitgangstrappen van 150W/kanaal, voeding met minimaal strooiveld en ultra lage stand-by
?        PureCD loopwerk met slot-in mechanisme, verend opgehangen
?        FM-RDS-tuner
?        4 Lijn ingangen
?        1 phono ingang (MM & MC)
?        1 processor In/Uit
?        3 digitale ingangen (SPDIF, optisch, USB-ingang werkt zonder installatie driver)
?        192 kHz / 24 Bit upsampling signaal processing voor alle digitale ingangen
?        2 digitale uitgangen (SPDIF, optisch)
?        Toonregeling en parametrische loudness met bypass-stand
?        Op afstand bedienbaar, gemakkelijk te bedienen solide aluminium afstandsbediening wordt meegeleverd
?        Externe bediening via RS 232, IR ingang via externe optionele ontvanger
?        Talloze setup functies (zoals instelbare ingangsgevoeligheid, benoemen ingangen etc.)
?        Standaard uitvoeringen: Aluminum zilver of zwart
?        Streaming functie als optionele module (verwacht in het eerste kwartaal van 2012)

Technische gegevens Inspiration C8

Versterker
Gevoeligheid lijn		12,5 mV ? 125 mV
Gevoeligheid phono		40 µV ? 400 µV
Ingansweerstand  lijn		6,8 k?
Ingangsweerstand phono		47 k? / 100 pF
SNR lijn 			96 dB(A)
SNR phono			83 dB(A)
Kanaalscheiding			55 dB
Frequentiebereik		<5 Hz - > 50 kHz
Vervorming 25 W/4 ?		<0,1 %
Dampingsfactor			>400
Rated power bij 4 ?		2 x 150 Watt
Rated power bij 8 ?		2 x 100 Watt

Tuner
Frequentiebereik		87,5 ? 108,0 MHz
Afstemstappen			50 kHz
Gevoeligheid (mono / stereo)	1,5 µV / 50 µV
SNR (mono / stereo)		73 / 68 dB(A) 

CD, digitaal in/uit
Formaten			CD-Audio, CD-R
Upsampling			192 kHz / 24 Bit
Frequentiebereik		<5 Hz ? 20 kHz
Deemphasis			ja, automatisch
Digitale-Ingangen		33?192 kHz / 16?24 Bit
(S/PDIF, TOSLINK)
USB-Input			tot 48 kHz / 16 Bit
Digitale-Uitgang		44,1 kHz / 16 Bit
(S/PDIF, TOSLINK)		of input formaat

Anders
Opgenomen vermogen
maximaal			450 W
Standby				<1 W
Voltage				230V/50Hz
Afmetingen (W x H x D)		340 x 80 x 350 mm
Gewicht				8 kg