Nieuwe Meridian Reference Audio Core 818

0

Wie serieus met hifi bezig is, kent Meridian. En wie Meridian volgt, weet dat het niet zomaar nieuwe producten uit brengt. Het is dan ook vrij serieus nieuws dat Meridian met een nieuwe Reference 818 op de markt is gekomen. 

We hebben eerder een reference-serie van Meridian getest: de 861. Een geweldig mooi apparaat met bijzonder veel mogelijkheden. En een pittig prijskaartje. Maar ja: high-end betaal je nu eenmaal voor. De 818 is een aanwinst in deze serie en biedt met name voor de streaming-fans veel mogelijkheden. Naadloze integratie voor Sooloos bijvoorbeeld. En natuurlijk connectiviteit met de actieve, digitale luidsprekers. Een mooi systeem dat via CAT-kabel werkt.

De prijs van de 818 heeft Viertron niet in het bericht verwerkt. Jammer. Maar zodra we meer weten, leest u het hier.

Hieronder het bericht van Viertron:

De naam Meridian staat al jaren bekend om de vernieuwende technieken die zijn toepast op vele gebieden in de muziekindustrie. Eén van de technische hoogstandjes is de 800 Reference Series die de springplank bleek voor het beste in surround sound, DVD, CD en muziekreproductie over het thuisnetwerk. De 818 is de laatste aanwinst voor de 800 Reference Series die mag profiteren van 15 jaar productinnovatie.

Het concept van de Audio Core weet de aansluitingsmogelijkheden van een high-end voorversterker te combineren met een hele reeks eigen resolutieverhogende technologieën en vormt de perfecte partner voor de Meridian actieve DSP luidsprekersystemen. Naast de externe connectiviteit kan de 818 tevens communiceren via de interne Sooloos voorziening met alle Sooloos Digital Media componenten.

Deel uitmakend van de 800 Reference Series mag van de 818 alleen het beste worden verwacht. Als stereo voorversterker en Sooloos eindstation, als muzikaal hub. Het volledig digitale systeem wordt eenvoudig aangesloten via SpeakerLink verbindingen (CAT5), uiteraard kunnen conventionele bronnen zowel gebalanceerd of ongebalanceerd worden aangesloten. Instellingen van het gehele systeem kunnen snel plaatsvinden via de 818 Reference Audio Core.

De 818 is vanaf medio maart leverbaar