Sony Lanceert Music Unlimited

0

NIEUWS – Gewaagd hoor! Een concurrent voor Spotify lanceren. Sony durft het aan met Music Unlimited (Qriocity, daar hebben we eerder over geschreven). Een dienst die al langer in andere landen beschikbaar is, maar nu pas naar Nederland komt. Tenminste: 12 april…

Sony streaming zal net als over de grens met abonnementen gaan werken om de muziekbibliotheek en de radiostreams beschikbaar te stellen. Deelnemende partijen in Music Unlimited zijn onder meer Warner, EMI, Universal en…  hoe kan het ook anders: Sony Music Entertainment. Gelukkig heeft Sony aan Apps gedacht. Die zijn er nu voor iOS (Apple) en Android (logisch: Sony maakt Android-telefoons). Ook komen er apps voor Sony-apparatuur, zoals tv’s, blu-ray spelerse en de Playstation 3.

Opvallend is, als je naar de website van Sony gaat, dat er meer is dan muziek. Er zijn ook tabbladen voor films en games. Dat belooft dat er waarschijnlijk ook streaming-diensten komen voor video en dat het mogelijk moet worden om games voor mobiele apparaten te kopen uit de winkel. Denk aan de Playstation Vita of de Sony-telefoons.

Prijzen zijn 3,99 voor het goedkope abonnement en 9,99 voor het dure abonnement. Het verschil is dat je bij de laatste op track kan zoeken. De 3,99-variant geeft alleen reclamevrije radio.