Arcam komt met vier nieuwe r-serie producten

0

NIEUWS – Jawel! Arcam heeft weer een uitbreiding op het r-programma. de r-serie zijn betaalbare hifi-producten, gericht op Apple i-devices. Nieuw zijn de: DrDock, de rPac, rLink en de rBlink. Dat zijn heel wat nieuwelingen!

Vier nieuwe dac-producten. De DrDock is de pure dock voor Apples iPhone, iPad en iPod. De digitale uitgang is te verbinden met een mooie(re) dac, om op hoog niveau te spelen. Leuk is de hdmi-uitgang voor video. Dat hebben we nog niet vaak gezien. Dan is er nog de rPac: een dac met usb-ingang om zo pc-audio op hoger niveau af te spelen. Tenslotte de rLink en rBlink. De rLink is een pure dac met coaxiale en optische ingang. De rBlink is een bluetooth-ontvanger. Audiac meldt dat dit tweetal met name als aanvulling voor de DrDock bedoeld zijn.

Hieronder het bericht van Audiac:

iPod?s, iPhone?s, iPad?s, Android mobiele telefoons, tablets en laptops. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Langzaam veroveren deze mobiele alleskunners ook terrein als de muziekbron. Mits goed opgeslagen kan zelfs de serieuze muziekliefhebber daar heel gelukkig mee zijn. Totdat de muziek dit wonderlijke opslagmedium met een eenvoudig kabeltje vanaf de analoge uitgang moet verlaten om zo zijn weg te vinden naar het hifi-systeem in de woonkamer. Dan wordt duidelijk dat de ingebouwde Digitaal naar Analoog Conversie (DAC) muzikaal wel een paar noten laat vallen. Maar het kan beter! Wij stellen je dan ook graag voor aan Arcam?s nieuwe rSerie.

DrDock ? het meest veelzijdige dock van dit moment
De DrDock staat voor Digital rDock. Een dockingstation voor iPod?s, iPhone?s en iPad?s (inclusief de iPad 3) die het signaal digitaal uit je Apple ontfutselt en de interne DAC omzeilt. Uiteraard is de DrDock voorzien van een eigen DAC die het digitale signaal naar de analoge wereld vertaalt terwijl een S/PDIF digitale uitgang een upgrade naar een nog betere DAC zoals Arcam?s rDAC mogelijk maakt. Omdat je sommige dingen niet alleen wilt horen maar ook wilt zien is de DrDock uitgerust met een HDMI video uitgang die je favoriete clips, video?s en foto?s direct afspeelt op je TV. Met een bijgeleverde afstandbediening en fantastische geluidskwaliteit is de DrDock de meest veelzijdige dock van dit moment!

Verkoop adviesprijs: ? 249,=

rPac ? een ideale DAC voor thuis en onderweg
De computer is voor velen een soort derde hand geworden. Je verwerkt er je teksten mee, stuurt mails, surft op internet, en speelt je muziek er mee af. Geweldig in gebruiksgemak maar hij kan klanktechnisch echt niet concurreren met de betere CD spelers. Een computerfabrikant geeft simpelweg veel minder prioriteit aan optimale muziekweergave. Gelukkig kan de digitale USB uitgang de kwaliteitsbepalende Digitaal naar Analoog Conversie buiten de vijandige omgeving van de computer brengen. Maar dan wel met een Asynchrone USB verbinding. Want alleen dan is de DAC de ?baas? over de computer en vraagt hij de datapakketjes wanneer hij er klaar voor is. Zo worden de digitale tijdsfouten, ook wel bekend als ?jitter?, naar waardes gebracht waar topklasse CD spelers jaloers op zijn.

Arcam?s rPac is precies zo?n DAC. Aangesloten op de USB aansluiting is deze Asynchrone USB DAC in staat om de geluidskwaliteit vanaf je PC of Mac drastisch te verbeteren. Mooie bijkomstigheid is dat hij compact is en zijn voedingsspanning ook vanuit de USB aansluiting haalt waardoor een separate voeding overbodig is. Perfect voor onderweg dus! Naast een hoogwaardige analoge stereo uitgang voor aansluiting op je hifi-systeem is de rPac ook uitgerust met een echte hoofdtelefoonversterker met volumeregeling die je kostbare hoofdtelefoon bevrijdt van de futloze en platgeslagen klanken van je laptop. Een ideale DAC dus voor zowel onderweg als thuis.

Verkoop adviesprijs: ? 199,=

rLink en rBlink
Naast deze geweldige klinkende DrDock en rPac maakt Arcam op korte termijn het viertal compleet met de rLink, een hoogwaardige DAC met een coaxiale en optische S/PDIF ingang, en de rBlink, een BlueTooth ontvanger die ook de hogere kwaliteit audio codec Apt-X ondersteunt. Daarover volgt snel meer informatie.