zaterdag, juni 22, 2024
Home Geen categorie Dolby past nieuwe upsampling truuk toe

Dolby past nieuwe upsampling truuk toe

0
Dolby past nieuwe upsampling truuk toe

NIEUWS – Dolby heeft een nieuw truukje uit de hoge hoed getoverd: Dolby TrueHD Advanced 96K Upsampling. Het is een hele mond vol. Wat doet het? Simpel: het sampled bestaande 48 KHz tracks naar 96 KHz. En dat zorgt voor een verbetering in geluid… volgens Dolby dan.

Dolb_TrueHD

Het nieuwe ?Dolby TrueHD Advanced 96K Upsampling? zorgt ervoor dat de originele samplerate van 48 kHz van een Blu-ray soundtrack opgewaardeerd wordt naar 96 kHz. Dit moet volgens Dolby zorgen voor een kwalitatief verschil in audioweergave. Het bijzondere – en prettige – is dat de nieuwe technologie wordt ondersteund door de huidige Blu-rayspelers en av-receivers.

Volgens Dolby kunnen filmmaatschappijen de kwaliteit van pcm-audio verbeteren alvorens de Dolby TrueHD encoding plaatsvindt. Dit betekent dat het analoge audiosignaal voor digitalisering verbeterd wordt. Na het digitaliseren wordt het 96 kHz audiosignaal ook ondersteund door de huidige blu-ray speler.

Hogere sample rates zorgen over het algemeen voor een hoorbaar verschil in geluid. De sampling rate verwijst naar het aantal keren dat een audio signaal wordt gemastered per eenheid, in dit geval per seconde (Hz). Meer samples per seconde betekent bijna vanzelfsprekend een beter audiosignaal.

De eerste blu-ray films die de nieuwe technologie gebruiken zijn de ?San Francisco Symphony at 100?, de Chinese blockbuster ?The Flowers of War? en de concertfilm van Joe Satriane: ?Live in Montreal?.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.