Opening nieuwe B&W Lounge

0
Bowers Wilkins Lounge Antwerpen

NIEUWS – Bowers & Wilkins Benelux heeft een nieuw kantoor – of beter: lounge – geopend in Antwerpen. En daarbij zijn ze behoorlijk grondig te werk gegaan. Niet alleen zijn er prachtige ruimtes gemaakt, ze hebben ook andere merken meegenomen die B&W aanvullen. Zo ontstaat er – volgens B&W – een unieke synergie.

Bowers Wilkins Lounge AntwerpenSynergie: iets wat samen meer is dan de som van de twee. Kortom: je vult elkaar zo goed aan dat er perfectie ontstaat. Dat was het doel van de nieuwe lounge in Antwerpen. En dat is volgens B&W perfect gelukt. Prachtige ruimte met apparatuur die ons leven mooier en gemakkelijker maakt. En dat met energiezuinigeheid, groen en vernieuwing in het achterhoofd.

Hieronder het persbericht van B&W

Officiële opening Bowers & Wilkins ID Lounge Antwerpen

Bowers & Wilkins staat garant voor kwaliteit, innovatie en design. Met het creëren van de exclusieve ID Lounge in de schaduw van het MAS (Museum aan de stroom) in hartje Antwerpen, trekt het die lijn niet alleen door, het gaat ook nog een hele stap verder. Bowers & Wilkins brengt in de ID Lounge een groot aantal topmerken samen om er dankzij een nooit eerder geziene synergie, een unieke en multifunctionele ?ontmoetingsplek? te verwezenlijken met respect voor de eigenheid van het prachtige historisch pand aan de Godefriduskaai.

Bowers & Wilkins ID Lounge is in verschillende optieken een uniek gegeven. Allereerst slaagde Bowers & Wilkins erin om dankzij het unieke concept tal van topmerken te overtuigen om deel uit te maken van deze multifunctionele ruimte. Grote internationaal gerenommeerde merken als BTicino (schakelapparatuur), Control4 (integratiesystemen), Sharp (consumer electronics/beeldschermen), Quinze & Milan (design meubels) en Delta Light (innovatieve verlichting), maar ook kwalitatief zeer sterke merken van eigen bodem zoals Bart Hoes (groene architectuur), Eric Kant (architect), Roelfien Vos (interieur en decoratie), Mutrox (akoestische architectuur) en vele anderen (zie verder voor de volledige lijst) maken deel uit van de ID Lounge. In totaal zijn het er maar liefst 20 partners!

Het pand aan de Godefriduskaai zal dienst doen als het nieuwe kantoor van Bowers & Wilkins Benelux maar biedt daarnaast veel meer. De ruimte werd voorzien van een totaal geïntegreerde woon-, werk- en leefomgeving naar een realistische setting. De ruimtes werden zo ontworpen dat het geen showroom betreft, maar werkelijk bruikbare modules die dan ook zullen dienen als ontmoetingsplaats voor de partners. Via een online agendatool kunnen de ruimtes gereserveerd worden om in deze unieke setting klanten of relaties te ontvangen. ?Co-working? maar dan van een nooit eerder vertoond niveau!

De officiële opening van de Bowers & Wilkins ID Lounge werd culinair verzorgd door sterrenchef en overbuur Viki Geunes. Viki verhuisde een jaar geleden zijn bekroonde restaurant ?t Zilte naar de nok van het MAS en al snel vonden Bowers & Wilkins en Viki elkaar. Dit mede omdat Viki zelf een grote fan van de Bowers & Wilkins luidsprekers is.

Enkele van de pronkstukken uit de Bowers & Wilkins ID Lounge
Een van de pronkstukken van de synergie tussen de partners, is het unieke meubel van 3,5m bij 3,5m voorzien van een Sharp 70? beeldscherm én liftsysteem. Maar liefst zes partners slaagden erin om dankzij hun expertise een ongekend state of the art-element te creëren. Het design is van de hand van Eric Kant, de bouw nam Gielissen voor zijn rekening terwijl Bowers & Wilkins en Sharp voor respectievelijk de audio- en beeld-apparaten zorgden. Mutrox maakte dat het meubel akoestisch de beste kwaliteit levert, het liftsysteem werkt naadloos dankzij Audipack en Control4 zorgde voor het centrale besturingssysteem. Het unieke stuk werd ontwikkeld naar een recente trend die zich steeds meer voordoet. De vraag naar een perfecte onzichtbare integratie van de audio/video toepassingen maar dan op een zeer hoog niveau, neemt namelijk toe. Als een consument geen gebruik maakt van bijvoorbeeld het beeldscherm, zit dit mooi opgeborgen in een op maat gemaakt meubelstuk dat een meerwaarde biedt aan het interieur. Perfectie bestaat wel degelijk.