Sonos update voor Android tablets

0
Sonos 3.8.1 Android

NIEUWS – Eindelijk! Sonos voert een update uit voor Android-tablets. Ook die krijgt de split-screen functie die al langer op de iPad te zien is. De softwareversie 3.8.1 geeft de mogelijkheid om in landscape modus met split screens te werken. Erg prettig dus!

Sonos 3.8.1 AndroidTot nu was de tablet-versie meer een opgerekte versie van de telefoon-software. Hoewel die prima in orde was, is het voor een tablet niet echt handig. Je hebt meer pixels en een groter scherm, dus ook meer mogelijkheden om te zoeken en te navigeren.

Sonos heeft voor de iPad altijd al een split screen gehanteerd. Waarom dan niet voor Android? Dat heeft waarschijnlijk te maken met de talloze resoluties en scherm groottes. Daar zijn ze nu schijnbaar overheen gekomen, want de nieuwe software voor Android is radicaal anders. We zien links de zones, in het midden de zone die speelt met playlist en rechts de bronnen. Net als bij de iPad dus.

Voor Apple is er ook een nieuwe versie. Een belangrijke toevoeging is dat de volumeknop van het iOS-apparaat nu het volume van de Sonos kan bedienen.

De nieuwe software is vanaf nu te downloaden vanuit onder meer de Play Store. Let op dat er in veel gevallen ook een update van het Sonos systeem nodig is.