Boston Acoustics introduceert M-serie

2

NIEUWS – Boston Acoustics heeft een gloednieuwe serie: de M-serie. Binnen de M-serie vallen drie modellen: de M350, M340 en M25, waarbij de M25 een bookshelf is. De M350 en M340 zijn beide vloerstaanders. De prijzen vallen absoluut niet tegen: 1299 voor de M350, ?999 voor de M340 en ?399 voor de M25. (Per stuk)

We horen niet zo veel van Boston Acoustics. Maar goed: dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er geen interessante producten zijn. De M-serie kan best eens een leuke toevoeging zijn in het brede aanbod van luidsprekers. De prijzen zijn in ieder geval niet verkeerd. Voor ?1299 euro een forse vloerstaander is niet verkeerd in ieder geval! En een setje bookshelfs voor ?800 ook niet. Toch?

Hieronder het persbericht van Boston Acoustics:

Boston Acoustics, een wereldbefaamde fabrikant van luidsprekers van hoge kwaliteit, introduceert vandaag de m-serie, een compleet nieuwe lijn van hoogwaardige luidsprekers met een uitzonderlijke geluidskwaliteit en een sterke visuele aantrekkingskracht. Afgelopen jaar werd de a-serie van Boston Acoustics al door de critici ontvangen als een nieuwe norm binnen het topsegment. De recent ontwikkelde m-serie staat op het punt een nieuwe norm te stellen in het middelste prijssegment met de luxe van hoge kwaliteit en verfijnd geluid voor prachtig zuiver geluid zowel via 2 kanalen als via grote home theatres.
De eerste groep modellen van de m-serie luidsprekers bevat twee vloerstaande 3- weg luidsprekers, het paradepaardje de M350 met niet minder dan vier 5¼? (13,3 cm) woofers en een 4? (11,4 cm) middengebied (? 1.299), de iets kleinere M340 met vier 4? (11,4 cm) woofers (? 999) en een 2-weg boekenplankmodel de M25 met één 5¼? (13,3 cm) woofer (? 399). Dankzij de constructie met vier woofers kon de kast slank en elegant worden gehouden, zodat hij in een moderne
leefomgeving past en tegelijkertijd bastonen met een hoge kwaliteit kan leveren.

Alle modellen van de m-serie maken gebruik van de Extended Wide Bandwidth (EWB) tweeter van de tweede generatie en zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling door ervaren technici en muziekliefhebbers afkomstig van niet minder dan drie continenten, wat tot unieke ontwerpen en technologieën heeft geleid. De m-serie luidsprekers is ontwikkeld voor levering van een buitengewoon nauwkeurige en natuurlijke geluidsweergave vanuit een esthetisch aangenaam ontwerp. Ieder product uit de m-serie is specifiek ontwikkeld voor het leveren van uitstekende akoestische resultaten voor de bedoelde toepassing. Opvallend is dat de M350, M340 en M25 gebruik maken van de Extended Wide Bandwidth (EWB) tweeter en de Boston Acoustics Lo-Q? kastconstructie voor zuivere geluidsweergave en minimale interferentie vanuit de kast. Bovendien leidt de symmetrische massa op de driver voor het middenbereik (M350 & M340) tot een zeer lineaire frequentierespons en dit vermindert de storing aanzienlijk. Beiden worden zeer gewaardeerd in het middengebied dat het belangrijkste deel van de zang of de fundamentele frequenties en eerste harmonieën van akoestische

instrumenten weergeeft. Het uiterlijk van de m-serie bevat traditionele en moderne ontwerpaspecten die buitengewone sonische resultaten leveren en waardoor de modellen eenvoudig in uiteenlopende thuisomgevingen passen.

Alle modellen van de m-serie zijn zo ontworpen, dat zij naadloos met elkaar en met andere luidsprekers van Boston Acoustics kunnen worden gecombineerd voor fantastische resultaten, ongeacht de systeemopbouw en de luidsprekermodellen. De eerste producten van de mserie – M350, M340 en M25 – zijn eind augustus 2012 verkrijgbaar in glanzend zwart lak en traditioneel walnotenfineer. De verkoopadviesprijs van M350 is ?1299 per stuk, M340 bedraagt ?999 per stuk en M25 ?399 per stuk. Als aanvulling op de nieuwe serie worden meer modellen in de herfst van dit jaar geïntroduceerd.

 

2 REACTIES