Philips stopt met 21:9 tv’s

0

NIEUWS – U kent ze wellicht wel: die hele brede tv’s van Philips. Dat zijn de Cinema 21:9 tv’s die een andere beeldverhouding hebben. Namelijk geen 16:9, maar 21:9, wat de blu-ray standaard is. Ze zijn echter niet goedkoop… en de verkoopcijfers zijn niet om over naar huis te schrijven. Reden genoeg voor Philips om te stoppen met deze serie.

We vinden het prachtige tv’s, die 21:9 cinema-serie. Echter: superpraktisch zijn ze niet. De extra brede panelen hebben voor- en nadelen. Bij blu-rays is het geweldig, maar bij breedbeeld en zeker bij 4:3-beelden is het gewoon niet fijn. Dan moet het beeld erg opgerekt worden, of er zijn enorme zwarte balken zichtbaar.

Mede om die redenen heeft de consument nooit echt toegehapt op deze speciale tv’s. Kortom: leuk verzonnen van Philips, maar geen succes. Dat kan ook gebeuren, toch?

TPVision – het concern waar Philips nu zijn tv-tak heeft ondergebracht – ziet geen heil in de massaproductie van deze extra brede panelen. En ze hebben er dan ook een streep doorgezet. LG wil echter wel een 21:9 computermonitor uitbrengen. Op de IFA moet deze geïntroduceerd worden.