Bose komt met AirPlay speaker

0
Bose_SoundLink_Air_system

NIEUWS – Bose kan natuurlijk niet achterblijven bij het enorme AirPlay-geweld. Vandaar dat het merk ook komt met een AirPlay-speaker op basis van de SoundLink. Overigens is de SoundLink ook geüpdatet naar de SoundLink Bluetooth mobile Speaker II. 

Bose_SoundLink_Air_systemWat natuurlijk helemaal nieuw is bij de SoundLink Air is de toevoeging van AirPlay waardoor vanaf elk mobiel Apple-apparaat (überhaupt apparaten met een netwerk en iTunes of AirPlay) muziek naar de SoundLink gestuurd kan worden. Een mooi systeem, want er is geen dock meer nodig en het is in principe lossless.

Bose noemt trots het Waveguide-systeem, de neodymium-units en de dsp die moet zorgen voor een brede spreiding van het geluid en zodoende een kamer vol muziek. Wij hebben – zoals de trouwe lezers wel weten – onze bedenkingen bij de dsp-grapjes van Bose. Het is een kwestie van smaak, zullen we maar zeggen.

De Bose SoundLink Air kan zowel via een iDevice bediend worden, of via de meegeleverde ir-afstandsbediening. Ook handig: er zit een aux-ingang op, zodat ook andere apparaten aangesloten kunnen worden.

De nieuwe SoundLink Bluetooth mobile speaker II heeft met name een update gekregen op hardwaregebied. Er zitten nu nieuwe units in, waardoor het geluid wat beter moet zijn. Ook is de dsp wat getweakt. We zijn benieuwd wat de verschillen met de originele speaker zijn.

De nieuwe Bose SoundLink Air kost 349 euro. Een optionele accu kost 99 euro. De nieuwe SoundLink Mobile Speaker II kost 299,95. In de luxe uitvoering met chrome en leer kost deze 349 euro.