Libratone komt met Zipp AirPlay

0

NIEUWS – Het Deense Libratone heeft een nieuwe AirPlay speaker. De Zipp AirPlay dock. Nou ja, dock… het is dus geen dock, maar een draadloze airplay speaker. En echt draadloos, want Libratone is zo handig geweest er een accu in te verwerken. 

Tommy Andersen, CEO van Libratone vertelt: ?We wilden een speaker ontwerpen die high-end geluid draagbaar maakt en volledig draadloos is”, zegt hij. ?Net als bij een koptelefoon volgt Libratone Zipp je waar je ook naartoe gaat ? in en rond het huis, op kantoor, in het park of met vakantie. Door de PlayDirect-technologie is Libratone Zipp een draadloos, ?out of the box? product ? zo vrij naar muziek luisteren is nog nooit zo makkelijk geweest!?

Mooie woorden. En het zegt precies waar de speaker voor bedoelt is: ongecompliceert muziek luisteren in de tuin, werkkamer, vakantieadres, etc. Tenminste: als je een Apple-product hebt, want we hebben niet kunnen lezen dat er andere aansluitingen zijn. Overigens is het ook mogelijk iTunes op een pc te installeren. Dus hij werkt ook met een gewoon notebook met iTunes.

De Zipp Airplay is rond. En dat is niet voor niets. De speaker straalt 360 graden muziek uit. Libratone noemt dat er dus geen sweet spot is: overal is het goed. We zijn benieuwd of dat echt waar is.

Tenslotte PlayDirect. Een feature van Libratone. Dankzij deze point to point wifi-verbinding is een eigen wifi-netwerk niet meer nodig. Er wordt een directe verbinding gelegd tussen de Libratone Zipp en de iPhone, iPod, etc. Handig.

De Zipp is nu beschikbaar in de Apple Stores. De prijs: 399 euro.