Yamaha komt met Aventage BD-A1020 blu-ray speler

0

NIEUWS – Of optische media het nu gaan redden of niet, het weerhoud Yamaha er niet van om met nog een blu-ray speler te komen. De Aventage BD-1020 om precies te zijn. En om het interessant te houden heeft Yamaha wat leuke extra’s meegegeven aan deze multi-mediaspeler. 

Nagenoeg elke blu-ray speler beschikt over de capaciteit om 3D af te spelen. Dat is dus niets nieuws meer. En ook spelen ze allemaal cd’s en dvd’s. Kortom: daar is niets nieuws onder de zon. Wat wel leuk is, is het feit dat deze blu-ray speler ook sacd kan spelen (toch mooi meegenomen) en over een dlna streaming-speler beschikt. Dat maakt deze blu-ray speler ineens een heel stuk leuker. Of het goed klinkt, weten we niet. En of hij handig werkt ook niet. Dat zullen we dus nog moeten uitvogelen.

Streamen kan via de ingebouwde wifi-kaart of via een kabel. Ook heeft Yamaha een usb-poort aan de voorkant aangebracht voor wie even snel foto’s wil kijken of een muziekje wil spelen. Dat kan met een aantal formaten. Denk aan mp3 (bah) en flac. Meer formaten heeft Yamaha nog niet aangegeven. Ga er dus nog niet vanuit dat ze Apple Lossless kunnen spelen.

Wat zien we verder nog? Een 32bit / 192 KHz dac, App-besturing voor Android en iDevices, Netflix-ondersteuning waar we niets aan hebben in Nederland en ondersteuning voor een hele rits video-formaten. Onder meer DivX-HD. We zien helaas geen MKV / H.264 waar toch de meeste video’s in worden opgeslagen vandaag de dag.

De prijs van deze Yamaha? 449 dollar. De speler staat al op de Nederlandse website. Wanneer hij beschikbaar is, weten we niet.