Details iPad 4 bekend

0

NIEUWS – Jazeker… niet alleen heeft Apple de iPad Mini gelanceerd, maar ook een iPad 4. Toch een beetje een verrassing. Hele grote verschillen met de ‘3’ zijn er niet, maar voor sommigen maakt dat ook niet uit. Wij weten al een paar zaken die Apple in de nieuwe iPad heeft verwerkt.

Bij de iPad 3 zat het verschil met name in het retina-scherm. Dit scherm biedt een ongelooflijke scherpte door de resolutie van 2048 x 1536 pixels. Dat is echt een prestatie om dat op een klein scherm te krijgen. De processor was iets sneller dan de vorige generatie, maar voelbaar is dat niet, omdat deze ook harder moet werken met zo veel pixels. (De grafische processor moet immers meer renderen dan bij de ‘2’).

De iPad 4 krijgt geen ander scherm, is niet groter, kleiner of lichter, maar heeft wel een processor die twee keer zo snel is. De A6X die in de iPad 4 gaat liggen, gaat volgens Apple echter niet veel meer energie gebruiken. Ze zeggen dat 10 uur nog steeds prima haalbaar is. Niet slecht.

Tel daar nog een betere wifi-ontvangst bij op een ondersteuning voor LTE (in Nederland niet interessant; wij krijgen voorlopig nog geen 4G (supersnel mobiel internet)) en een betere 5 megapixelcamera en het lijstje met updates zit er wel op.

De Apple iPad 4 gaat voor dezelfde prijs verkocht worden als de huidige iPad 3.