Microsoft surface tablet komt 26 oktober

0

NIEUWS – Het zit er al een tijdje aan te komen. Windows 8 is er speciaal voor ontwikkeld; de nieuwe Microsoft-tablets. De Surface. Hij ligt vanaf 26 oktober in de winkel. 

Er is al een skateboard van gemaakt: de Microsoft Surface tablet. Een erg belangrijk apparaat voor Microsoft, want onder meer voor dit platform is het – nu al beruchte – Windows 8 ontwikkeld. Een Windows-versie die gemaakt is voor apparaten met aanraakschermen; tablets, smartphones en bijvoorbeeld notebooks met touchscreen. Denk aan de nieuwe ultrabooks van Intel.

Voor streamend Nederland valt er nu nog niet heel veel te vertellen. Behalve dat Xbox Music in Windows 8 geïntegreerd is en wellicht iets nieuws kan brengen in het streaming-landschap. Wellicht heeft Microsoft gedacht aan een naadloze integratie van Xbox Music en Xbmc en de Xbox360? Dat zou erg mooi zijn.

Op app-vlak kunnen we verklappen dat Microsoft bijzonder veel aan het trekken is. Ze moeten ook wel, want bij Windows Phone 7 en 7.5 hebben ze echt teveel laten liggen: Apple en Google zijn Microsoft keihard voorbij gegaan. Deze twee partijen bieden zowel op de smartphone als op de tablet veel meer applicaties (apps) om allerhande zaken mee te bedienen.

Op 26 oktober ligt de Microsoft Surface dus in de winkel. De prijzen liggen rond hetzelfde peil als de iPad en de betere Android-tablets. Dus 499 euro tot 599 euro afhankelijk van het model.
<