Teufel geeft T-serie een update

0

NIEUWS – Na de Ultima-serie, komt Teufel ook met een update van de T-serie, waarbij Teufel het niet heeft gelaten bij een ander frontje of een likje verf. Er zijn ook filteraanpassingen en een nieuwe tweeter gekomen. En dat moet voor opmerkelijke verschillen in kwaliteit zorgen.

Het technisch team van Teufel heeft de T-serie eens goed onder handen genomen. Er is gekeken naar hoe de luidsprekers in de woonkamer gezet worden. Niet altijd gebeurt dan op 60, 70 of 80 cm van de muur, maar juist vrij dicht tegen de muur. Het gevolg is vaak dat het laag veel te dik is. Jammer. Dat vindt Teufel ook. Vandaar dat daar met de nieuwe T-modellen rekening mee is gehouden.

Ook is er een nieuwe tweeter in de midrange-modellen gekomen en is het front iets aangepast, zodat de afstraling wat gunstiger is (fasecorrectie door het front iets naar achter te laten vallen). Helaas geeft Teufel niet vrij wat voor tweeter – behalve dat het een geventileerde dometweeter is – er in de nieuwe MK2-modellen van de T-serie zit.

Het woofertje is een kevlar fiberglas model. Lekker licht, stijf en dus snel. De midrange is opgebouwd rond een cellusose-membraan. Combineer dit met een degelijk filter en er ontstaat toch een vrij serieuze luidspreker. En de prijzen? Die zijn onveranderd: 299 euro per set voor de T 300 Mk2, 599 euro per set voor de T 400 Mk2 vloerstaander en 749 euro voor de T 500 Mk2 vloerstaander.