DEQX introduceert de DEQX Mate

8

NIEUWS – Via AudioSense hebben we te horen gekregen dat DEQX een nieuw fasecorrectiesysteem heeft: de DEQX Mate. En deze keer is het een systeem dat samen kan werken met passief gefilterde luidsprekers. 

DEQX Mate
De DEQX Mate corrigeert fasefouten bij passieve luidsprekersystemen.

De DEQX (‘Deks’) Mate is in staat om passief gefilterde luidsprekers te corrigeren. De Mate plaatst u tussen de voor- en eindversterker. Dit kan zowel gebalanceerd als single ended (cinch).

De Mate corrigeert fasefouten. Door frequenties in het tijdsdomein te corrigeren, komen alle frequenties weer op hetzelfde moment bij het oor. Het resultaat is een veel rustigere weergave. Dat is vrij logisch, want we zijn in principe gewend aan fasecorrect geluid: de natuur kent geen fasefouten.

Akoestiek

DEQX Mate
De DEQX Mate staat tussen de voor- en eindversterker in. Hij accepteert zowel gebalanceerd als single-ended.

Wat de DEQX Mate ook kan, is de beperkingen van de ruimte corrigeren. Denk aan te scherp hoog, staande golven of bijvoorbeeld een de vol laaggebied. Door met een microfoon en software de kamer in te meten (275 euro voor de gehele kit) zijn deze beperkingen (nagenoeg) weg te nemen.

Prijs

De prijs van de DEQX Mate ligt tussen de Express II en de HDP4 in. De Express II kost ?2995,-  en de HDP4 kost ?4995,-. Ga dus uit van 3995 euro. De kalibratiekit kost ?275,-.

DEQX is verkrijgbaar via AudioSense.

8 REACTIES

  1. Staande golven sinds kort weggewerkt met een Antimode Dualcore 2.0 van DSpeaker uit Finland. Eindelijk akelige laagfrequenties genivelleerd en frequentie tot 15 hz kaarsrecht. Wat een verschil. Kamerakoestiek grootste spelbreker in elke audioketen bij iedereen thuis. Als de Mate ook nog fase en tijdverschillen van mijn kostbare set kan oplossen is het een koopje. Ben al tijdje aan het informeren bij de boys uit Australië. Over kabels van zo’n bedrag doet niemand moeilijk, maar DSP en roomcorrection nog altijd not done bij de audioneuzelaars, terwijl dat veel meer effect heeft dan het zoveelste kabeltje of buisje wisselen. Keep on dreaming! Ik geniet in elk geval van de beste aanschaf ooit op audiogebied! En die Deqx Mate gaat er ook komen. In elk geval tot ik de moed vat om mijn gehele systeem om te bouwen tot een actief systeem mèt DSP en mèt roomcorrection.

    • Zeker mee eens: akoestiek is dé factor waar meer gebruikers mee bezig zouden moeten zijn. Ik heb de primaire ruimte iets meer dan een jaar geleden aangepakt (voor zover mogelijk) en nu de tweede luisterruimte gedempt om galm tegen te gaan. Wat een verschil is dat toch. Veel meer rust. Betere focussering en veel mooier laag. En dat voor minder dan 300 euro. Ik heb een demo op CES gehad van een uitgebreid DEQX-systeem. De ruimtes daar zijn erg slecht. Maar wat een presentatie. Het is echt bijzonder wat deze jongens doen.