maandag, juni 24, 2024
Home Geen categorie Introductie Parrot Zikmu Solo

Introductie Parrot Zikmu Solo

2
Introductie Parrot Zikmu Solo

Vandaag is de Parrot Zikmu Solo officieel geïntroduceerd. Natuurlijk kan Alpha Audio daar niet bij afwezig blijven. We stappen de auto in om in het Lloyd Hotel in Amsterdam eens goed te kijken en te luisteren naar deze creatie van Starck en Parrot. 

Parrot Zikmu Solo
De Zilmu Solo beschikt over vier units: een woofer, en bmr in het front en twee bmr’s aan de zijkant.

De Parrot Zikmu Solo is veel meer dan een halve Zikmu, zo horen we tijdens een praatje van Parrot. Ze hebben beide in totaal 100 watt aan vermogen, verdeeld over vier units, maar het grootste verschil is dat de units niet langer naar voren én naar achteren stralen. Bij de Solo stralen ze naar voren en opzij.

De Zikmu Solo heeft namelijk een woofer onderin, een bmr-unit in het front en twee units aan de zijkant. Zo is met één luidspreker en wat hulp van een dsp (Digital Sound Processor, gepatenteerd door Parrot) een vrij scherp stereobeeld te creëren. U krijgt als luisteraar de illusie naar twee speakers te luisteren, in plaats van naar één die een ruimte willekeurig vult.

Meer verbinden

Een kritiekpunt bij de stereoversie van de Zikmu, is dat er vrij beperkte aansluitmogelijkheden zijn. Zo missen we een bedrade lan-aansluiting, ondersteuning voor upnp of dlna, een 3,5mm jack (is wel op te lossen) en een digitale aansluiting. Die laatste mag u wel verwachten bij een systeem van 1200 euro.

Parrot Zikmu Solo
De Solo heeft nog een dock, maar niet met de lightningaansluiting. Parrot gelooft er ook niet zoveel meer in. De meeste gaan toch wel draadloos.

Het verbinden van de Zikmu is prima te doen, zolang een router over WPS beschikt. Is dat niet het geval, dan hebt u een probleem. Dan moet u moeilijk gaan doen met point to point verbindingen. Dat is opgelost bij de Solo…

Toeters en bellen

De Solo is behoorlijk aangepakt. Zo is er een bedrade lan-aansluiting bijgekomen. Eindelijk! Ook is de wifikaart vervangen voor een nieuwe versie die wifi-N ondersteunt én gemakkelijker koppelt. Ook ondersteunt de Solo dlna en upnp, wat het zoeken naar media binnen het netwerk een stuk gemakkelijker maakt.

Daarbij komt dat de Zikmu Solo nu een bluetooth 3.0 radio’tje heeft meegekregen die bijna lossless data kan doorsturen. Ook heeft Parrot een 3,5mm jack-ingang meegegeven die zowel analoog accepteert als digitaal (optisch).

Parrot Zikmu Solo
De nieuwe app ziet er goed uit! Erg overzichtelijk.

Het enige wat we nog niet helemaal helder hebben, is de bestandsondersteuning. We horen dat de Zikmu Solo wav, mp3, aac en wma kan afspelen. Als we vragen of het ook alac en flac kan afspelen, is het antwoord een beetje dubbelzinnig. Ja, maar met transcodering. Tenminste: over bluetooth en als de telefoon het niet écht ondersteunt. Vervolgens horen we dat het wellicht wel kan via wifi. We gaan dit nog verder uitzoeken.

Nieuwe app

Parrot heeft vorig jaar zijn app getoond bij de introductie van de Zik-headset. Een app die er goed uitziet, overzichtelijk is en ook veel mogelijkheden biedt. Denk aan het aansturen van de dsp in de headset, bluetooth-verbindingen beheert en

Deze app werkt nu ook bij de Solo. Logisch, want wij gokken dat de Solo dezelfde dsp in zich heeft als de Zik. Een dsp die gepatenteerd is door Parrot en overigens best goed zijn werk doet, zo horen we later tijdens de demo!

De demo

Parrot Zikmu Solo
De Zikmu Solo is veel meer dan een halve Zikmu, zegt Parrot… en ze hebben gelijk! De Solo is naar ons idee vele beter dan de stereo-versie.

We hebben van Parrot natuurlijk een demo gekregen. En die demo pakt verrassend goed uit. Eigenlijk kunnen we na een paar nummers wel zeggen dat we de Solo beter vinden klinken dan de stereo-set van Parrot. Natuurlijk is de imaging niet haarscherp, maar dat is ook zeker niet het geval bij de gewone Zikmu. En natuurlijk is het laag niet kamervullend diep. Echter: voor een docking station, is de Solo een vrij indrukwekkend systeem.

Conclusie

We kunnen natuurlijk niet een complete conclusie maken: we hebben een demo van een uurtje gehad. Echter: we zijn wel verrast door de Zikmu Solo. De belangrijke tekortkomingen van de eerste, stereo, versie zijn aangepakt. En het geluid: dat is verrassend voor een eenling! Meer info? Dat kan via Dimex die de officiële leverancier is van Parrot.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.