Arcam introduceert FMJ A19

6
Arcam FMJ A19

NIEUWS – Een nieuwe, geïntegreerde versterker van het welbekende Arcam. En dan ook nog binnen de hogere serie: de FMJ-serie. Volgens Arcam is de A19 uitstekend geschikt voor spelen op referentieniveau zonder verlies aan finesse. 

Arcam FMJ A19
De nieuwe Arcam FMJ A19 biedt behoorlijk wat flexibiliteit voor een versterker van minder dan 1000 euro.

De nieuwe Arcam FMJ A19 heeft onder meer de (ringkern)voeding geërfd van de R-serie; de referentieserie. En aangezien de voeding één van de belangrijkste – zo niet het belangrijkste component – is van een apparaat belooft dat heel wat.

Ook leuk om te lezen, is dat de FMJ A19 ook als digitale hub kan fungeren. Er zitten spanningsuitgangen achterop die onder meer, r-serie apparaten van Arcam kunnen voeden. Denk aan een usb-dac of bluetooth-ontvanger.

Arcam FMJ A19
De nieuwe FMJ heeft een phonotrap meegekregen en kan r-serie apparaten van Arcam voeden.

Dat wil overigens niet zeggen dat ze de analoogfreaks zijn vergeten. De FMJ A19 heeft ook een MM-ingang gekregen (een phonotrap). Kortom: zowel moderne, high-tech digitale ingangen, als een ‘good old’ phonotrap.

Voor de hoofdtelefoonfanaten ook goed nieuws: Arcam heeft de FMJ A19 een hoogwaardige uitgang meegegeven. Ze hebben – zeggen ze – het gehele circuit herzien om ook op dat vlak hoogwaardige kwaliteit te leveren.

Dat moet de nieuwe Arcam wel duur maken, nietwaar? Nee, dat valt reuze mee. Hij moet ongeveer 800 euro gaan kosten. Omgerekend vanuit de Pond dan. De officiële, Europese prijs weten we nog niet.

6 REACTIES

  1. Dit gaat over de spanningsuitgang achterop. De volledige quote is:

    ” The power section of the A19 is design to be able to supply two of Arcam’s class-leading r-Series products in addition to its main duties. This allows the A19 to become a digital hub for a whole range of digital connection upgrades that includes both wireless Bluetooth® devices and USB sources.”