Google Play Music censureert

0
Explicit Lyrics

NIEUWS – Ze zullen er niet populair mee worden; Google past censuur toe bij de Google Play streaming muziekdienst. We hebben al van diverse bronnen begrepen dat het nummers wisselt als u een ‘explicit’-versie upload. 

Explicit LyricsAmerikanen: je houdt van ze, of… Feit is: ze zijn soms wat krampachtig als het gaat om vloeken en ‘onnodig bloot’. Google laat het weer zien met zijn streamingdienst: Google Play Music (nog niet beschikbaar in Nederland). Die wisselt vrolijk een geupload nummer om met de ‘nette versie’ als u een ‘explicit’-versie naar uw persoonlijke cloud stuurt.

Wat bedoelen we hier precies mee? Nou, bij Google Play Music, kunt u uw persoonlijke collectie naar de cloud sturen (20.000 nummers zijn gratis). De dienst scant de nummers en voegt metadata toe om ze goed te indexeren. Maar Google gaat dus verder dan dat. Als een nummer grof is – denk aan 99 procent van de rap – dan vervangt Google de nummers voor de nette versie… Tsja. En daar gaat Google toch een stapje te ver. Want hebt u niet zelf gekozen voor die versie?

U zou kunnen zeggen: het is verantwoordelijk gedrag van Google. Wij vinden het simpelweg eng Big Brother-gedrag. Wat vindt u?