Philips introduceert docks met lightning connector

0
Philips DS7580 lighning dock
De nieuwe Philips DS7580 dock met lighning connector.

NIEUWS – Vele fabrikanten van docking stations zullen Apple vervloeken. Waarom? Wat dacht u van een nieuwe connector? De kleinere lightning-connector kan best handig zijn in gebruik, maar is niet handig voor de consumenten en fabrikanten. 

Philips DS7580 lighning dock
De nieuwe Philips docking station met lightning connector.

We vragen het ons nog steeds af: waarom geen usb? Dat is lekker gemakkelijk: er kan data en energie overheen. Theoretisch kan er ook best hd-video overheen. Maar goed: nu gaan we niet in op het nieuws.

Philips heeft als één van de eerste fabrikanten een dock met de nieuwe lightning-connector. De DS3205 (90 euro) en DS1155 (80 euro) komen al in december. Waarschijnlijk zijn ze er al of komen ze voor de Kerst.

Later volgen nog de DS7580 (130 euro) en DCM 3155: een alles in één systeem met cd-speler en tuner. Die gaat 200 euro kosten.