maandag, juni 24, 2024
Home Geen categorie Pioneer update diverse streamers

Pioneer update diverse streamers

11
Pioneer update diverse streamers

NIEUWS – Pioneer komt eind december met een forse update voor een aantal netwerkspelers. Het gaat onder meer om de SC-LX86, SC-LX76 en SC-LX56. Stand alone modellen krijgen later een update: die komt in februari. 

Pioneer N50 streamer
Eigenaren van een stand alone streamer, moeten even wachten tot eind februari voor de firmware update.

Het gaat om een erg prettige update, die – eerlijk gezegd – ook wel nodig is. De SC-LX86, SC-LX76 en SC-LX56 kunnen na de update onder meer gapless afspelen. Dat wil zeggen: zonder pauze tussen de nummers. Verder zullen de streamers meer bestanden kunnen decoderen. Pioneer heeft ondersteuning voor AIFF en ALAC toegevoegd.

Eigenaren van een N30 en N50 moeten nog even wachten op de update. Die komt eind februari (2013). Voor de streaming luidsprekers, de SMA1, SMA3 en SMA4, staat de update op www.pioneer.eu al klaar.

11 REACTIES

 1. Waardevolle review Jaap. Ik wil de streamer in mijn bekabelde netwerk aan mijn Denon AVR-3806 hangen.Ik heb zeker belangstelling voor deze streamer maar ik vnd het jammer dat het apparaat niet ‘Spotify compatible’ is. Heb je suggesties hoe dit op te lossen of wellicht een alternatieve streamer ?

   • Dank voor je reactie Jaap. Ik heb de reviews van zowel de Denon als de Onkyo gelezen en ben niet erg onder de indruk. Op zich zou ik liever voor een Pioneer N50 of Cambridge Magic 6 kiezen maar die hebben weer het Spotify ‘probleem’. Ik ga dus zeker kijken naar de nieuwe NAD lijn. Welke streamer is jou favoriet (< 1000 ?) ?

    • Dag Willem,

     Excuses voor de late reply. Ik was even druk dit weekend. Mijn favoriet onder de 1000 euro? Dat is een lastige. Pioneer speelt goed. Maar die heeft dus geen Spotify. SM is ook erg mooi en heeft een dac-functie. Is het niet mogelijk een Airport Express te pakken en dan via Airplay te werken? Het is zo zonde op basis van dit punt twee prima streamers af te wijzen.

     • Nogmaals dank voor je feed-back Jaap. Probleem voor mij is dat ik v.w.b. mijn tablet en smartphone op Android draai. Wat vindt jij overigens van een Sonos Connect ? En die nieuwe NAD lijn, voorziet die in mijn behoeften ?

     • Geen probleem: ik help graag.

      Sonos werkt en is flexibel in veel opzichten. De kwaliteit is goed, als je via een mooie dac speelt. Anders is het gemiddeld (niet slecht, maar ook niet spannend). Dat is een nadeel van de Sonos. Ook speelt deze geen high-res wat ik anno 2013 een serieus minpunt vindt. De nieuwe NAD-lijn (Bluesound) ga ik straks bekijken. Je ziet het verslag wel op Alpha Audio :).

     • Hallo Jaap,
      Ik las je impressie van de nieuw bluesound. Prima verhaal waardoor ik een goede indruk krijg van m.n. de Node. Deze is zeker t.o.v. de Sonos Connect een absolute concurent ! Als de Node ook nog eens Spotify kan streamen zie ik dit apparaat zeer zeker ‘zitten’

     • Ze krijgen Spotify! Waarschijnlijk al per 1 mei als de set beschikbaar is in de winkel… Ik zou dus zeker even bij een dealer gaan kijken / luisteren.

      Mijn indruk is erg positief in ieder geval!

 2. Goed dat Pioneer ermee bezig is, maar dit lijkt mij wel een beetje erg commerciele beslissing hoor.
  Die receivers eerst want die moeten nog ff stevig verkopen de komende tijd. (?)
  En degene die ècht voor de nieuwe streamers is gegaan mag lekker blijven wachten.
  Er is toch niet zoveel technisch anders aan?

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.