Sansui terug naar Benelux

6
Sansui WLD201

NIEUWS – Kent u het nog; Sansui? Het Japanse merk was met name bekend vanwege prima versterkers en tuners. Nu is het merk weer terug in de Benelux! Sansui kan natuurlijk niet meer aan komen met tuners. En dat doet het gelukkig ook niet. 

Sansui SAP201VHet is AudioPlus die Sansui weer terug brengt naar Hollandse (en Belgische en Luxemburgse) bodem brengt. De importeur weet te melden dat de Japanners gaan komen met een streamer, een versterker met ingebouwde d/a-converter en twee keer 40 watt vermogen (de SAP-201V. Later komt er nog één met 30 watt per kanaal) en een (DAB en FM) tuner / streamer met zowel een utp-aansluiting als wifi.

De streamer – de WLD201 – kan onder meer flac, aac (+), mp3 afspelen. Ook heeft Sansui een usb-ingang geplaast, waardoor u ook vanaf een harde schijf Sansui WLD201of usb-stick kunt spelen. Helaas is de samplingrate tot 24bit / 48 kHz beperkt gebleven. Wellicht komt later een update die dit wat opkrikt.

Er is ook nog een ‘good old’ cd-speler op komst. Deze CCD-201 kan niet alleen ‘gewone’ cd’s afspelen, maar ook mp3- en cd-r cd’s.

De prijzen: 399 euro voor de versterker, 475 euro voor de streamer en 279 euro voor de cd-speler.

6 REACTIES

  1. Het lijkt me toe dat uw cd-speler gewoon gerepareerd kan worden, hoewel het mechanisme van de cd-lade er niet eenvoudig uitziet (zie: http://www.hifiengine.com/manual_library/sansui/pc-v1000.shtml )
    Dit is een mooi voorbeeld van een vintage cd-speler die wat zijn elektronica betreft het Philips 14bit 4 voudige oversampling systeem heeft toegepast met de bekende SA7220/TDA1540 chipset. In het huidige tijdsgewricht behoorlijk gedateerd, maar het speelt nog steeds, getuige de met dezelfde chipset uitgeruste Philips CD101 uit 1983 die nog altijd zijn partijtje meespeelt.