Van de Leur 002 nu met afstandsbediening

0

NIEUWS – Het was één van de kritiekpunten op de Van de Leur 002 voorversterker: geen afstandsbediening. Dat heeft Pim van de Leur nu opgelost. De nieuwe 002 heeft een optie om een afstandsbediening erbij te nemen. 

Van de Leur 002 en 004 frontaal
De 002 voorversterker is nu ook met afstandsbediening te krijgen tegen een meerprijs van 1000 euro.

Het is een prachtige versterker, deze Van de Leur 002, maar wij vinden dat anno 2012 elke voortrap gewoon een afstandsbediening moet hebben. Dat heeft niets met luiheid te maken – wellicht wel een beetje – maar meer met het feit dat het gewoon een technologie is van decennia oud. Dat het invloed heeft op het klankgedrag, is nonsense: het kan ook zonder hoorbaar verlies. Dat hebben diverse fabrikanten al bewezen.

Van de Leur heeft geluisterd naar de markt en bied nu de optie om de 002 op afstand, relaxed vanaf de bank, te bedienen. En wel met een chique zwart aluminium kastje dat geheel in stijl is van de 002 voorversterker. Geen plastic troep dus. De meerprijs is 1000 euro. Dat is wel wat pittig.

Van de Leur meldt: “De adviesprijs van een 002 met afstandsbediening komt op 4999 euro te liggen. Het maakt de 002 dus wat duurder, voornamelijk vanwege dat de techniek een eigen voeding met zich mee brengt en er dus weer een hoop (dure) componenten in gaan. De afstandsbediening is een bonk aluminium, luxe bewerkt met gravering en dezelfde aluminium/zwart combi als de versterker zelf.”

Bezitters van een Van de Leur 002 kunnen ook deze modificatie laten doen. De kosten daarvan komen rond de 1000 euro.