Apple iPad verdringt de Mac

0
apple ipad

NIEUWS – Apple heeft zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat het bedrijf een recordaantal iPhones en iPads heeft verkocht. Maar wel deels ten koste van de Mac. Apple ziet echter geen problemen. Alleen maar kansen. 

apple ipad“Ik zie kanabalisatie als een grote kans”, zegt Cook (de huidige CEO van Apple). Zij vrezen geen kanabalisatie. Want als zij het niet doen, doet iemand anders het wel. We gokken dat Apple daar Samsung mee bedoelt; op het moment de grootste concurrent van Apple.

Een ander product waarmee Apple met zichzelf concurreert is de iPhone. Die drukt de iPod behoorlijk weg. En dat is ook logisch gezien het feit dat de iPhone feitelijk een iPod is met een telefoonfunctie, een snellere processor en een 3G / 4G dataverbinding. Kortom: handiger.

Hoewel de kwartaalcijfers wat tegenvallen in vergelijking met de groei van vorig jaar, gaat het zeker niet slecht met Apple. Er zijn bijzonder veel iPad en iPhones verkocht. De omzet is mede daardoor een stuk hoger, maar de winst niet. En dat ondanks de lancering van aardig wat nieuwe modellen. Denk aan de iPad 4, nieuwe iMacs en de iPhone 5. Wellicht introduceert Apple te snel nieuwe modellen, waardoor de interesse in nieuwe (dure) gadgets minder is dan verwacht?