Chord introduceert Chordette QuteHD

0
chordette qutehd

NIEUWS – Chord kennen we maar al te goed van de prachtige dacs en versterkers. Nu komt het Britse bedrijf met de Chordette QueteHD die zowel gewone pcm-streams als DSD kan decoderen. 

chordette qutehdWe zien het niet heel vaak: een dac die dsd-streams kan omzetten naar analoog. Wellicht is de doelgroep te klein en is het daarom niet echt rendabel. Toch heeft Chord het verwerkt in de nieuwe QuteHD dac die in de inmiddels bekende, kleine, aluminium behuizing verwerkt is.

Achterop de QuteHD-dac zit een drietal ingangen: BNC, optisch en usb. DSD-streamen gaat via usb (die uiteraard ook gewoon PCM kan decoderen tot 24 / 192). De BNC en optische ingang zijn gewoon spdif, waarbij we graag vermelden dat optisch tot 24bit / 192 kHz gaat en BNC tot 32bit / 384 kHz.

De dac van de Chord is een verhaal apart. Chord maakt gebruik van een fpga (field programmable gate array) om alles om te zetten en te filteren. Oftewel: ze programmeren zelf een chip. En dat opent natuurlijk deuren… De fpga kan ook herkennen welke ingang actief is. En buffert de data… kan herklokken… en nog veel meer. En natuurlijk maakt de QuteHD ook gebruik van het WTA interpolatie filter. (Watts Transient Aligned interpolatie filter).

De Chord Chordette QuteHD kost ongeveer 1400 euro.