donderdag, juni 13, 2024
Home Geen categorie David Manley overleden

David Manley overleden

0
David Manley overleden

NIEUWS – Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Helaas is David Manley in het ziekenhuis vlak bij zijn huis in Varrennes Jarcy (Frankrijk) op 26 december 2012 aan een hartaanval overleden. David Manley is de oprichter van Manley Laboratories en ViTaL records. Hij is 73 jaar geworden. 

David Manley
David Manley hield wel van een borrel en een sigaret.

David Manley was een vakidioot. Hij was al sinds zijn zevende bezig met het bouwen van versterkers. Volgens sommige bronnen heeft hij toen al zijn eerste buizenversterker in elkaar gezet. Of dat waar is… Maar het zegt wel heel veel over zijn imago.

Manley is niet alleen bezig geweest met hifi (buizenversterkers, luidsprekers, etc), maar ook veel met opnames die goed ontvangen zijn in de hifikringen. Opnames gemaakt in Abbey Road. Denk aan Massenet’s Le Cid.

Zijn zoon, Luke, is met hem gaan samenwerken. Uiteindelijk heeft die samenwerking geleidt tot de start van VTL. Een merk dat we nu allemaal wel kennen. David heeft Luke uiteindelijk geholpen met het bekend maken van VTL.

Helaas zijn vader en zoon niet samen doorgegaan. Na een verschil in inzicht over de distributie van VTL zijn ze ieder een eigen weg gegaan. David is doorgegaan met ViTaL en de helft van het personeel. Zoon Luke is met VTL doorgegaan.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.