Digitale verkoop muziek in opmars

0
Amazon store
Meer dan de helft van de verkochte muziek is in 2012 een digitale download geweest.

NIEUWS – Goed nieuws. De verkoop van digitale downloads voor muziek is sterk in opmars. Ruim de helft van de verkochte muziek in de VS is digitaal gedownload (hoe kan je anders downloaden?). Kortom: er wordt nu meer gedownload dan fysiek gekocht. 

Amazon store
Meer dan de helft van de muziekverkoop in 2012 is een digitale download geweest.

Een onderzoek van Nielsen SoundScan en Nielsen BDS heeft uitgewezen dat voor het eerst de verkoop van online muziek hoger is dan de verkoop van fysieke media. Helaas is de totale verkoop van complete cd’s wel met 1,8 gedaald. Aan de andere kant: de verkoop van losse nummers is gestegen met 3,1 procent. Het laat goed zien dat de nieuwe manier van luisteren meer ‘snack-luisteren’ is. Even een nummertje downloaden, luisteren en klaar.

Om even te laten zien dat de moderne consument geen cd’s meer hoeft: de cd-verkoop is met 13 procent gedaald. Online verkopen – bijvoorbeeld iTunes, Amazon – stegen met 14 procent. Die verkopen 1,3 miljard losse nummers per jaar.