Na KPN ook T-Mobile aan 4G

2
t-mobile-4g

NIEUWS – Nee, niet direct hifi-nieuws, maar het is wel prettig voor de streamende hifi-liefhebbers. Nadat KPN heeft aangekondigd dat het 4G gaat uitrollen in Nederland, komt ook T-Mobile met een nieuwtje dat het gaat beginnen met het supersnelle draadloze netwerk. 

t-mobile-4gT-Mobile meldt in het nieuwsbericht dat het in de tweede helft van 2014 landelijke denkking biedt. Dat lijkt ver weg, maar leest u nog eens goed terug: landelijke dekking. KPN heeft daar volgens ons nog geen woord over gerept. Wel weten we dat KPN de randstad gaat voorzien van 4G en dat het daarna gaat uitbreiden naar de rest van Nederland. Weliswaar dit jaar, maar goed: mensen in Groningen hebben daar niet zoveel aan.

Wat biedt 4G nu? Simpel: veel sneller mobiel internet. Gemiddeld genomen is het tien keer sneller dan 3G, wat tot ongeveer 14 Mbit/s biedt in Nederland. Theoretisch zou 4G dus tot over de 100 Mbit /s bieden, maar zoals dat gaat met draadloos netwerken, moet u op ongeveer maximaal de helft rekenen. Dat is echter nog steeds krankzinnig snel en ruim vlot genoeg voor video en audio streaming.

 

2 REACTIES