Pass Labs introduceert Xs Pre-amp

0
Pass Labs XS Pre amp

NIEUWS – Pass Labs heeft een jaar na de introdcutie van de Xs eindversterkers de Xs voorversterker geïntroduceerd. Of daarmee de reeks compleet is, durven we niet te zeggen, maar wie graag een complete voor- en eindversterkerset wil, kan nu naar de winkel. 

Pass Labs XS Pre ampDe nieuwe Xs pre-amp was te beluisteren op de CES 2013. Daar stuurde de Xs Pre een setje Xs 300 aan die weer een set Sony SS-AR1 high-end luidsprekers aandreven. Volgens de internationale pers speelde de set met uitmuntende dynamiek en detail. Dat mag ook wel, want de Xs-serie (referentie) is niet goedkoop: een set Xs 300 kost net geen 90.000 euro (in de VS 85.000 dollar).

De Xs voorversterker is een afgeleide van de XP-30 (drie chassis voorversterker). De Xs moet nog stiller zijn en over een betere voeding beschikken. Logisch: het is weer een forse stap omhoog.

De Xs is opgebouwd uit twee chassis (voeding en voortrap) en is compleet dual mono ontworpen. Bijzonder aan de Xs is natuurlijk het compleet dc-gekoppelde, en het ultra symmetric ontwerp. Dat doet Pass Labs al sinds de X-serie. Het is nu nog wat verfijnd in de loop der jaren. Wat we echter nog niet kenden is auto bias en DC-compensation. Dat moet voor nog meer openheid en inzicht zorgen.

De prijs van de Xs voorversterker is nog niet bekend. ga echter uit van 30.000 euro of meer (gokje).

Foto: stereophile.