Philips verkoopt audio- en videodivisie aan Funai

0

NIEUWS – Het is over en uit met multimediaproducten van Philips. Eerder heeft het de televisie-sectie aan TP-vision verkocht, nu gaat de rest naar het Japanse Funai. Die mag de komende jaren Philips-stickers op mediaplayers, luidsprekers, en bijvoorbeeld minisystemen plakken. 

philips-dcm7005-12

Het zal niet echt goed gegaan zijn met de audio- en videodivisie van Philips. Of ze hebben eens goed in de glazen bol gekeken. Philips meldt dat de divisie nog wel winst maakte (de omzet is wel gehalveerd van 3,3 naar 1,6 miljard euro), maar dat het marktaandeel wel krimpte en dat de marges niet echt interessant meer zijn. Daar kunnen we inkomen.

Het is toch zonde dat het Nederlandse Philips zich nu helemaal heeft teruggetrokken. Wij kunnen ons nog wel wat pareltjes herinneren van Philips. Denk aan de 900-serie die gewoonweg goed was voor het geld. Of de uitvinding van de cd. Of luidsprekers met actieve correctie. We zijn benieuwd hoe Funai het gaat oppakken.