Sony paart met Google

0
Sony had nog meer leuke gadgets, waaronder deze 3D-camera. Niet echt voor de consument, maar wel erg mooi.

Een tv met internetconnectie is niets nieuws. Wel nieuw is de benadering van Sony. Deze levert nu namelijk een Android-tv met Google-TV.

Sony had nog meer leuke gadgets, waaronder deze 3D-camera. Niet echt voor de consument, maar wel erg mooi.

De Google Internet-TV van Sony ? de officiële naam weten we even niet ? heeft draait op Android en beschikt over een Intel-hart. Over de processor wil Sony niets kwijt. Ze willen zelfs niet zeggen of de chip speciaal voor hun is gemaakt, of dat ze een bestaande processor gebruiken. Wij gokken op een Atom-platform.
Interessant aan deze benadering is dat er veel meer flexibiliteit is dan bij een widget-structuur. Daarbij legt de fabrikant min of meer vast wat er gezocht en gekeken mag worden op Internet. Met Google TV is dat niet het geval. Vul een zoekterm in en geniet van wat Google allemaal kan vinden. Of er achter de dienst Youtube schuilt, weten we niet zeker, maar we gokken van wel, aangezien Youtube onderdeel is van Google.
De Google-TV diens draait nu onder meer in Groot Brittannië en Duitsland. Sony zegt dat de TV ook naar Nederland komt, maar weet nog geen datum te geven.
De TV is ook geschikt voor Sony?s nieuwe Clood dienst: Qriosity. Hiermee zijn films en muziek aan te schaffen via internet. Nu heeft Sony natuurlijk een enorme Studio in Hollywood staan en garandeert dat interessante content. Een nieuwe film ? zeer kort na de bioscoopgang en dus veel nieuwer dan bijvoorbeeld Film-1 biedt ? gaat ongeveer 6 euro kosten. Eenmaal gestart met kijken, heb je 48 uur om de film af te kijken.