Toshiba Folio 100 tablet

0
De 10,1 inch Folio 100 tablet van Toshiba kost slechts 399 euro...

Ook Toshiba stort zich in de tablet-markt. Hun wapen in de strijd: de Folio 100. Net als Samsung een Android-gebaseerde tablet. Echter… wel wat groter en uitgebreider. En vooralsnog een stuk goedkoper.

De 10,1 inch Folio 100 tablet van Toshiba kost slechts 399 euro...

De Folio 100 is een 10,1 inch tablet met android 2.2. Over de hardware zegt Toshiba verder niet zo heel veel. De tablet voelt vrij snel en kan moeiteloos films afspelen, dus er is geen reden om te twijfelen over de kracht van de Folio. Wat we wel zien, is een hdmi-uitgang, usb, 3G en wifi. Connectiviteit genoeg dus.

Toshiba ziet de Folio 100 vooral als middel om Toshiba?s Places en Market Place te gebruiken. Dit zijn nieuwe ?cloud? diensten van Toshiba. Met Places is het mogelijk om gemakkelijk bestanden te delen via het internet. Met Market Place ? de naam zegt het al ? is het mogelijk muziek en bijvoorbeeld video?s aan te schaffen. Of het echt werkt, betwijfelen we eigenlijk. Er loopt op dit moment een pilot in Frankrijk. Cijfers zullen uitwijzen of we gelijk hebben. Mocht het een succes worden, dan komt de dienst ook naar Nederland.

Laten we nog even terugkomen op de Folio 100. Het apparaat voelt vrij degelijk, is netjes afgewerkt en heeft een aardig scherm. De inkijkhoek is veel minder goed dan die van de Samsung Galaxy Tab en iPad, maar de prijs is daar ook naar: 399 euro voor een 16GB model dat met een sd-kaart is uit te breiden. Dat is niet duur!