AVM Evolution CD3.2: een digitale alleseter

0
AVM Evolution CD3.2

NIEUWS – AVM biedt met de Evolution CD3.2, net als steeds meer fabrikanten, een DAC met veel (7) digitale ingangen: 2 x USB (zonder installatie externe driver), 2 x SPDIF, 2 x optical, AES/EBU; het is allemaal aanwezig. Maar zoals de type-aanduiding al min of meer verraadt, met behoud van een CD-loopwerk.

AVM Evolution CD3.2

Het DAC-gedeelte is een dubbel mono configuratie en past upsampling toe.

Het doorgeven van jitter via CD zou volgens AVM niet mogelijk moeten zijn.

De prijs is met bijna 2800 euro stevig te noemen, maar wel verklaarbaar op basis van de specificaties en de geboden functionaliteit. De slot-in lader slikt moeiteloos schijfjes en wordt aangeduid als een ‘PureCD’ drive. De aluminium behuizing maakt het als geheel af.

Hieronder het persbericht van distributeur:

AVM Evolution CD3.2: veelzijdige muzikale digitale alleseter, inclusief CD-speler

Pure muzikale kwaliteit, ontwerp als synthese van elegantie, maar ook functionaliteit en intuïtieve bediening zijn de benchmarks voor de ontwikkeling van de CD3.2. Dit hifi component imponeert door muzikale prestaties en de enorme veelzijdigheid in het bewerken van digitale signalen. Met maar liefst 7 (!) digitale ingangen is de CD3.2 het centrum voor alle digitale apparaten in de thuisinstallatie. De perfecte afwerking van de aluminium behuizing is geheel in overeenstemming met de gehoormatige kwaliteiten van de toegepaste elektronische schakelingen.

De CD3.2 biedt een grote variatie aan connectiviteit en bedieningsopties: een USB DAC ingang (zonder installatie externe driver) naast 6 digitale in alle mogelijke varianten (AES EBU, coaxiaal en optisch). De RS232 poort en de poort voor een externe IR-sensor maakt bediening mogelijk in een Custom Installation omgeving. De XLR- en de cinch-uitgangen sturen afzonderlijke eindtrappen aan en kunnen tegelijkertijd worden gebruikt. Cutting-edge technologie wordt toegepast voor de bewerking van de digitale signalen in de CD3.2. In beide kanalen worden afzonderlijke DA-converter chips toegepast in een dubbel mono configuratie. Dit resulteert in een geoptimaliseerde signaal-ruisverhouding en elimineert de vervorming nagenoeg. Door upsampling technologie toe te passen wordt het kloksignaal intern gegenereerd en is de signaalprocessing onafhankelijk van het kloksignaal op de CD: jitter welke mogelijk door de CD wordt veroorzaakt wordt zo geëlimineerd. De ?PureCD? drive met de slot-in lader is afgeschermd tegen akoestische invloeden en rust in een verende ophanging beschermd tegen invloeden en schokken van buitenaf.

Evolution CD3.2 in het kort:

 • 2 line uitgangen (Cinch and XLR)
 • 7 digital ingangen: 2 x USB (zonder installatie externe driver), 2 x SPDIF, 2 x optical, AES/EBU
 • 2 digitale ingangen (SPDIF, optical)
 • PureCD mechanisme met slot-in, verend opgehangen
 • Signaal processing met upsampling tot 192 kHz / 24 Bit (Upsampling rate is instelbaar vanaf 44,1kHz/16bit tot 192kHz/24bit)
 • 2 gescheiden, overgedimensioneerde voedingen (geen strooiveld) voor CD Drive en signaalprocessing elektronica
 • Stand-by schakeling < 1 Watt
 • Groot helder blauw grafisch display, dimbaar
 • Massief aluminum afstandsbediening meegeleverd
 • Bediening op afstand via RS232. Connector voor externe IR receiver
 • Meerdere functies toegankelijk via menu: autoplay, track, etc.
 • Behuizing vervaardigd uit massief geanodiseerd aluminum in zwart of zilver, chroom front optioneel (tegen meerprijs)

Verkoopprijs ? 2.790,-

Klik hier voor meer informatie of neem rechtstreeks contact op met:

Penta Electronics B.V.
Poppenbouwing 56-58
4191 NZ Geldermalsen
Tel: 0345-588080
Fax: 0345-588085
www.lookenlisten.nl