Apple halveert lengte lightning-kabel

4
Lightning-kabel-apple

NIEUWS – Apple heeft de lengte van de lightning-kabel gehalveerd naar 50 cm. Toch bijft deze 20 euro. Ook is de afstandsbediening iets gewijzigd. Deze is iets groter geworden. 

Lightning-kabel-appleToch opvallend: de lightning-kabel – de kabel om nieuwe iDevice-apparaten met de computer te verbinden – is in lengte gehalveerd. Dus in plaats van 1 meter, is deze nu 50 centimeter (wat voldoende moet zijn). Apple heeft de prijs echter gelijk gehouden. Nu verwachten we niet dat ook de prijs door twee moet gaan. Immers: de connectoren en de verbindingen zijn vaak duurder dan het stukje kabel, maar er had wel iets van de 20 euro af gemogen.

Nog een wijziging is te vinden in de hoofdtelefoon. Apple heeft de afstandsbediening iets aangepast. Deze is iets groter geworden, zodat mensen met bijvoorbeeld handschoenen ook gemakkelijk op play, pause, stop, etc kunnen drukken.

4 REACTIES