Ford komt met Spotify naar Europa

0
Ford EcoSport Spotify

NIEUWS – Ford gaat streaming bieden in de auto. Het gaat daarvoor samenwerken met de welbekende streamingdienst Spotify. Om het technisch te realiseren zal Spotify beschikbaar zijn via het nieuwe systeem Ford Sync AppLink. 

De eerste Ford waarin het mogelijk gaat worden om via Spotify te streamen is de Ford EcoSport Spotify. Een kleine SUV die later dit jaar beschikbaar komt op de Europese markt. De prijs van de EcoSport is nog niet bekend.

Ford zegt dat het nieuwe Sync AppLink-systeem een compleet nieuwe ervaring gaat brengen. En dat geloven we wel. Er zijn natuurlijk meer merken die al streaming brengen. Denk aan BMW, Lexus of Mercedes. Die hebben al langer 3G-integratie wat dus een internetverbinding mogelijk maakt.

Ford brengt streaming echter in een ‘betaalbare’ auto die voor veel mensen haalbaar is. En het AppLink systeem werkt juist met bestaande smartphones die al een 3G-internetverbinding hebben. Spotify is één van de apps die met behulp van het AppLink-systeem te bedienen is. Later zullen er nog veel meer volgen.