Fred Teeven: Thuiskopieheffing blijft

3
thuiskopie

NIEUWS – De thuiskopieheffing op smartphones, tablets en computers blijft nog wel de komende jaren. Dat blijkt uit een bief van Teeven aan de Tweede Kamer. 

thuiskopieHet downloadverbod is voorgoed van tafel. Maar de thuiskopieheffing blijft. In ieder geval de komende jaren. Dat blijkt uit een brief die Teeven heeft geschreven aan de Tweede Kamer.

Teeven moest afzien van het downloadverbod. In plaats daarvan is nu een thuiskopieheffing gekomen. Wij vinden het niet helemaal eerlijk. Prima dat het op mp3-spelers en wellicht smartphones komt. Maar op pc’s en externe schijven vinden we toch wel ver gaan. Toch moeten we het er de komende jaren mee doen.

 

3 REACTIES

 1. Prima! doen!

  Wat hebben we nu:

  – betalen voor embedden van content Buma/Stemra
  – betalen voor embedden van content Sena
  – Extra heffing op media, mp3 players, HD’s etc
  – DVD die ik jaren geleden heb gekocht (licentiekosten) ipv voor een paar euro kan upgraden naar BR moet ik weer de volle mep betalen (ik had toch een licentie?)
  – Radio stations moet voor elk liedje betalen.
  – Als bedrijf/horeca gelegenheid luistert naar datzelfde radiostation moeten ze ook betalen.

  Doordat de auteurs en kopiewetgeving dusdanig zijn aangepast fungeren die nu als gerandeerd ‘winstinstrument’ voor de middelman, en benadeelt het ‘publieke domein’, innovatie, en kennis ontwikkeling. (bv in de US is het tegenovergestelde gebeurt; werken die in het publieke domein waren zijn weer ondergebracht bij grote ‘rechthebbende’ partijen, gevolg dat dit jaar in de US niks in het publieke domein vrijkomt en pas in 2017 wat werken in het publieke domein komen). Daarnaast worden ze ook overbodig omdat een aantal functies die ze in het verleden hadden nu door de artiest/consument kunnen worden gedaan. En dat mede dankzij onze politek. (Teeven is bv een digibeete idioot)
  Misschien dat politici eerst een brevet van ‘vermogen’ moeten overleggen voordat ze mogen beslissen over dit soort zaken..maar dat is een andere discussie. (of alle politci boven de 60 mogen niet beslissen over ICT wegens fundamenteel gebrek van kennis over deze materie)

  Verder al deze organisaties claimen ‘op te komen’ voor de artiest/uitvoerende, maar uiteindelijk is dit de groep die het minste krijgt uit deze opbrengsten (meeste blijft hangen bij de middelman) en dat geld voor al deze ‘belangenbehartigers’. Er was eens een tijd dat het bouwen van stoomlocomotieven een lucratieve ‘bussines’ was maar inmiddels zijn die links en rechts ingehaald door nieuwe technologische ontwikkelingen..dat geldt ook voor deze industrie.

  Extra heffing? doen!

  Maar dat geeft mij nu het recht om ALLES te downloaden wat ik maar wil (bij voorkeur ‘illegaal’), indirect of direct heb ik er minstens al 2 of 3 keer voor betaald/er aan bijgedragen

 2. Dus voorlopig moeten we daarvoor blijven betalen? Hebben ze weer een extra inkomstenbron gevonden?
  En dit wordt niet alleen in rekening gebracht bij de gemiddelde tiener die alles downloadt en kopieert wat los en vast zit, maar ook op de stand alone computer van tante Annie die alleen haar eigen vakantiefoto’s wil bekijken.
  Resumerend: eerst worden er invoerrechten geheven, dan thuiskopie heffing om daarna over het hele bedrag btw te rekenen?
  Dan ben ik wel benieuwd hoeveel belasting er uiteindelijk op een pc zit.