HRT komt met mini-dac: microStreamer

0
hrt-micro-streamer

NIEUWS – HRT (High Resolution Technologies) kennen we al lang. We hebben veel van ze getest. Met groot genoegen, want het zijn prima spullen. Nu komt het bedrijf met de MicroStreamer. Een superkleine usb-dac.

hrt-micro-streamerDe nieuwe MicroStreamer heeft veel weg van de AudioQuest DragonFly. Er is zowel een line-out als een regelbare uitgang voor hoofdtelefoons. Net als de DragonFly regelt de MicroStreamer het volume in het analoge domein, wat als voordeel heeft dat de dac niet het aantal bits verlaagd, wat de dynamiek zou aantasten.

HRT meldt verder dat de dac streams tot 24 bit / 96 kHz accepteert. Welke samplerate naar binnen komt, is te zien aan het ledje dat oplicht. Er zijn verder geen drivers nodig. Zowel bij Windows-gebaseerde als Mac OS-machines installeert de dac zichzelf.

De prijs van de HRT MicroStreamer? 190 euro… schappelijk, toch?