Samsung HomeSync concurreert met Apple TV

0
samsung_home_sync

NIEUWS – Samsung en Apple beconcurreren elkaar al jaren. Zowel op gebied van smartphones als tablets als… mediaboxen. Samsung komt namelijk met de HomeSync mediastreamer. Een soort Apple tv.

samsung_home_sync

Het is toch grappig te zien hoe de twee bedrijven gretig naar elkaar kijken en met apparaten komen die veel in functionaliteit en bediening overeenkomen. Nu kijkt Samsung natuurlijk naar een heel andere doelgroep. Apple richt zich meer op de trendy consument waar Samsung geschikter is voor de gemiddelde gebruiker.

Er zijn wel wat verschillen tussen de HomeSync. Zo werkt de Apple TV natuurlijk met AirPlay en gaat Samsung voor dlna / upnp. Ook heeft de HomeSync een 1TB schijf om allerhande media op te slaan. Wellicht ook handig: er zijn acht accounts aan te maken (gebruikers) om ook persoonlijke mappen te gebruiken die zichtbaar worden na inloggen.

Het grootste verschil tussen de twee apparaten is natuurlijk het besturingssysteem: Apple gebruikt uiteraard zijn eigen systeem. Samsung gaat voor Android. Op de HomeSync staat Jelly Bean. Leuk is dat u gewoon toegang hebt tot de PlayStore. Al zullen sommige apps niet werken, gokken we.

Een over de technische kant. Er zit dus een 1TB schijf in. De processor is een dual core model dat op 1,7 GHz tikt (waarschijnlijk ARM, maar welk type is niet bekend). Natuurlijk zit er ethernet op: zowel wifi als bedraad. Mobiele apparaten zijn te koppelen met bluetooth (4.0). Beeld gaat via hdmi naar de tv. Om extra opslag te koppelen is nog een usb-poort voor handen.