Gibson koopt meerderheid in TEAC

0
Gibson Teac

NIEUWS – Gitaarfabrikant Gibson heeft 54,5 procent van de TEAC-aandelen gekocht. Dat staat gelijk aan iets meer dan 52 miljoen dollar. Gibson heeft als doel de grootste naam te worden op gebied van muziek en geluid. En dat moet zo wel gaan lukken. 

Gibson TeacGibson heeft gisteren akkoord gekregen van Phoenix Capital – een fonds dat noodleidende bedrijven helpt – alle aandelen van hun over te nemen. Dat is in totaal 54,5 procent, wat weer gelijk staat aan iets meer dan 52 miljoen dollar.

Gibson wil graag de grootste worden op gebied van muziek en geluid. Op die manier kan het bedrijf de ultieme ervaring bieden op muziekgebied. Immers: ze leveren de instrumenten én de elektronica om het af te spelen. Totaalpakketje dus.

Vanaf nu is TEAC, Tascam en Esoteric onderdeel van de Gibson Pro Audio divisie. Daaronder vallen ook Cerwin-Vega, KRK, Stanton en ook Gibsons partner Onkyo.