Twitter wordt muzikaal

0
twitter-music

NIEUWS – Twitter gaat samenwerken met Soundcloud. De Social Media gigant gaat een app lanceren waarbij het mogelijk is om muziek te zoeken en streamen vanuit Soundcloud. De eerste app komt voor iOS. Andere systemen volgen later. 

twitter-musicHet lijkt wel of iedereen het muzikale bootje in wil. Streaming is hip blijkbaar. (Wij ontkennen het niet). Maar dat Twitter de audio ingaat, verbaast ons wel een beetje.

De app die Twitter gaat lanceren voor iOS maakt het mogelijk muziek te streamen vanuit Soundcloud. Een groot muziekplatform waarop artiesten muziek kunnen zetten. Dé een om ontdekt te worden, de ander om zijn community tevreden te houden. Op Soundcloud staat inmiddels behoorlijk wat muziek. Ook van totaal onbekende artiesten, wat het leuk maakt.

De app biedt niet alleen een zoekfunctie, maar ook suggesties en zaken die op dit moment populair zijn. Uiteraard is ook door middel van de ‘#’ trends te volgen.

Het kan best interessant zijn om via Twitter trends in de muziekwereld te volgen en je netwerk te gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken. En dat geldt zowel voor gebruikers als artiesten natuurlijk. Je zal maar een startende artiest zijn en ‘viral’ gaan via de social media!