Arcam introduceert rBlink

0
arcam-rblink

NIEUWS – streamen vanaf de smartphone, tablet of latop… het is hot. Arcam speelt daar slim op in met de rBlink: een bluetooth-ontvanger die gemakkelijk te koppelen is aan de bestaande hifiset.

arcam-rblinkArcam heeft inmiddels aardig wat producten in de r-serie. De rBlink is de nieuwste in de telg. Het is een bluetooth-ontvanger met apt-X ondersteuning voor fatsoenlijke audio-overdracht. Nu moet ook de smartphone of tablet (of laptopt) dit protocol ondersteunen om deze overdracht mogelijk te maken.

De rBlink heeft de dac van de rPac en rLink meegekregen. Slim, want Arcam heeft die technologie al, dus waarom niet gebruiken? Dat deze dacjes goed klinken, weten we al. We hebben de rDac getest en dat is geen verkeerd product.

Leuk aan bluetooth is dat het onafhankelijk van Apple, Android of Windows werkt. Het maakt dus niet uit wat voor smartphone u wilt koppelen: zolang deze over bluetooth beschikt, werkt het.

De rBlink kost 199 euro bij introductie. Vanaf 1 mei 2013 is de prijs 219 euro.