zaterdag, juni 22, 2024
Home Hi-Fi Franco Serblin Sonus Faber overleden

Franco Serblin Sonus Faber overleden

0
Franco Serblin Sonus Faber overleden

NIEUWS – We hebben helaas geen vrolijk hifinieuws deze keer. Franco Serblin van Sonus Faber is tijdens de Paasdagen overleden. De oprichter van Sonus Faber is 73 jaar geworden. 

Style: "Neutral"Herman van Durob Audio heeft ons bericht over het over het overlijden bericht. En wie beter dan de bevlogen importeur van het Italiaanse luidsprekermerk kan een overzicht bieden van wat Franco heeft toegevoegd aan de hifimarkt. Hieronder vindt u de tekst van Herman van Dungen.

Tijdens de Paasdagen bereikte ons het droevige bericht dat Franco Serblin, oprichter van Sonus faber, op 73 jarige leeftijd is overleden.

Franco richtte Sonus faber op in 1983 en het bedrijf bestaat dit jaar dus 30 jaar. Het grootste deel van die periode (vanaf 1990) is Sonus faber door ons bedrijf Durob Audio BV in de BeNeLux vertegenwoordigd.

Franco en Sonus faber zijn belangrijk geweest voor de hifi industrie in het algemeen en de luidspreker industrie in het bijzonder. Zonder Franco Serblin zou de huidige luidspreker wereld er anders uit hebben gezien! Of misschien mogen we wel zeggen: ?helemaal niet?. Naast het uiterlijke schoon van zijn ontwerpen, is ook de muzikaliteit van het hoogste niveau.

Franco was sedert enige jaren (vanwege de verkoop van zijn bedrijf) niet meer betrokken bij Sonus faber en na verloop van de gebruikelijke periode met concurrentie-beding, kroop het bloed weer waar het niet gaan kon en samen met schoonzoon Massimiliano verraste hij de wereld wederom met een nieuwe creatie, de Ktêma luidspreker. Het afgelopen jaar werd Franco getroffen door ernstige hart problemen en onderging een aantal zware spoed operaties. Helaas heeft hij daar slechts korte tijd baat bij mogen hebben.

Het bedrijf Sonus faber is sinds een aantal jaren onderdeel van de Italiaanse Fine Sounds groep waartoe ook behoren Audio Research, Wadia, McIntosh en Sumiko. Het is de bewezen intentie om met het huidige team van Sonus faber het gedachtengoed van Sonus faber en dus van Franco Serblin verder in de toekomst uit te dragen in de vorm van prachtig uitziende en klinkende luidsprekers.

Franco Serblin en zijn Sonus faber, zijn erg belangrijk geweest -en nog- voor het bestaan van ons bedrijf, voor al onze medewerkers en dealers. Daarvoor zijn wij hem meer dan erkentelijk en persoonlijk beschouw ik het als een grote eer hem in mijn leven te hebben mogen kennen. Ik ben ervan overtuigd dat ook de duizenden mensen die nog dagelijks genieten van hun muziek door zijn producten, Franco in dankbaarheid in gedachten zullen houden. Ook namens hen, ?Franco, bedankt en rust in vrede?.

Hermman van den Dungen
Durob Audio BV

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.